Zverejnili rebríček najlepšie zarábajúcich športovcov. V TOP 10 najviac futbalistov

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: REUTERS)
REUTERS|16. máj 2024 o 20:03

Pozrite si rebríček desiatich najlepšie zarábajúcich športovcov za uplynulý rok.

BRATISLAVA. Cristiano Ronaldo sa štvrtýkrát v kariére dostal na čelo rebríčka najlepšie platených športovcov podľa časopisu Forbes.

Španielsky golfista Jon Rahm sa po svojom senzačnom prestupe do spoločnosti LIV Golf podporovanej Saudskou Arábiou posunul na druhé miesto.

Ronaldo sa stal najlepšie plateným športovcom na svete po svojom prestupe do saudskoarabského klubu Al-Nassr a Forbes uviedol, že celkové príjmy 39-ročného Ronalda sa odhadujú na 260 miliónov dolárov, čo je historické maximum pre futbalistu.

Jeho zárobky na ihrisku predstavovali 200 miliónov dolárov, zatiaľ čo jeho zárobky mimo ihriska boli 60 miliónov dolárov vďaka sponzorským zmluvám, v ktorých značky využívajú jeho 629 miliónov sledovateľov na Instagrame.

Dvojnásobný víťaz major turnajov Rahm sa v decembri pripojil k LIV Golf v rámci kroku za veľké peniaze, ktorý vyvolal šok v tomto športe po tom, čo médiá informovali, že súčasná svetová päťka dostane minimálne 300 miliónov dolárov.

Okrem tejto záruky Rahm zarobil 218 miliónov dolárov a pripojil sa k Ronaldovi ako jediný z dvoch športovcov, ktorí zarobili viac ako 200 miliónov dolárov.

Jon Rahm.
Jon Rahm. (Autor: TASR/AP)

Tretím na zozname je rekordný osemnásobný držiteľ Zlatej lopty Lionel Messi, ktorý lukratívne prestúpil do klubu Major League Soccer Inter Miami, vďaka čomu argentínsky víťaz majstrovstiev sveta zarobil 135 miliónov dolárov.

Tridsaťšesťročný Messi zarobil 65 miliónov dolárov na ihrisku, ale 70 miliónov mimo neho vďaka zmluvám s veľkými sponzormi, ako sú Adidas a Apple.

Kmeňový hráč Los Angeles Lakers LeBron James je štvrtý s príjmom 128,2 milióna dolárov a hoci sa 39-ročný hráč, ktorý ako prvý hráč NBA zaznamenal 40 000 bodov v kariére, blíži ku koncu kariéry, Američan sa ešte naposledy zúčastní olympijských hier.

Prvú päťku uzatvára ďalšia hviezda NBA Giannis Antetokounmpo (111 miliónov dolárov) z Milwaukee Bucks, zatiaľ čo kapitán francúzskych futbalistov Kylian Mbappe klesol na šieste miesto (110 miliónov dolárov).

Mbappe oznámil, že po siedmich rokoch vo francúzskej metropole, kde sa stal najlepším klubovým strelcom všetkých čias, opustí Paris St Germain. 25-ročný futbalista by sa mal v závere sezóny pripojiť k španielskemu gigantovi Realu Madrid.

Giannis Antetokounmpo.
Giannis Antetokounmpo. (Autor: TASR/AP)

Bývalá hviezda PSG Neymar, ktorý tiež prestúpil do saudskoarabskej Pro League do klubu Al-Hilal, je siedmy (108 miliónov dolárov) napriek tomu, že väčšinu sezóny vynechal s roztrhnutým krížnym väzom.

Francúzsky útočník Karim Benzema, ktorý sa tiež presťahoval do Saudskej Arábie, je na zozname ôsmy (106 miliónov dolárov), za ním nasleduje hráč Golden State Warriors Stephen Curry (102 miliónov dolárov).

Lamar Jackson je jediným hráčom NFL v zozname na 10. mieste (100,5 milióna USD) vďaka podpisovému bonusu, ktorý bol vlani dohodnutý v jeho novej zmluve s Baltimore Ravens.

Rebríček najlepšie platených športovcov

1.

Cristiano Ronaldo

futbal

260 miliónov dolárov

2.

Jon Rahm

golf

218 miliónov dolárov

3.

Lionel Messi

futbal

135 miliónov dolárov

4.

LeBron James

basketbal

128,2 miliónov dolárov

5.

Giannis Antetokounmpo

basketbal

111 miliónov dolárov

6.

Kylian Mbappé

futbal

110 miliónov dolárov

7.

Neymar

futbal

108 miliónov dolárov

8.

Karim Benzema

futbal

106 miliónov dolárov

9.

Stephen Curry

basketbal

102 miliónov dolárov

10.

Lamar Jackson

americký futbal

100,5 miliónov dolárov

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Zverejnili rebríček najlepšie zarábajúcich športovcov. V TOP 10 najviac futbalistov