Rivalita až na dreň. Pozrite si najväčšie súboje v F1

Kniha Rivali.
Kniha Rivali. (Autor: PETIT PRESS)
Sportnet|22. sep 2023 o 17:20

Nová kniha Formula 1: Rivali prináša 16 strhujúcich príbehov.

Rivalita a neúprosné súperenie sú neodmysliteľnou esenciou formuly 1. Hoci pri niektorých jazdcoch by sa skôr dalo hovoriť o posadnutosti. Alebo až chorobnej túžbe zdolať súpera za každú cenu bez ohľadu na rýchlosť, ktorou sa práve rútia do zákruty.

Práve o nich je nová kniha Rivali, ďalšia lahôdka pre fanúšikov F1 od vydavateľstva Petit Press.

Približuje najikonickejšie súboje v histórii formuly 1, dramatické kolízie, konflikty medzi jazdcami i kontroverzné rozhodnutia, ktoré ich súperenie sprevádzali.

Najväčší nepriateľ na svete

Ayrton Senna verzus Alain Prost, Niki Lauda verzus James Hunt, Michael Schumacher verzus Mika Häkkinen či Lewis Hamilton verzus Max Verstappen. Kniha opisuje celkovo 16 takýchto rivalských dvojíc. Paradoxne, viaceré z nich sedeli v rovnakom aute a jazdili za ten istý tím.

„Je pravda, čo sa hovorí – pojem tímový kolega nie je správny. Viac by sa hodilo označenie najväčší nepriateľ na svete,“ hovorí v predslove Mark Webber, bývalý jazdec a víťaz deviatich veľkých cien.

Okúsil to na vlastnej koži, keď v tíme Red Bull zažil turbulentné chvíle so Sebastianom Vettelom. „Keď sa posadíte do monopostu schopného vyhrávať preteky a majstrovstvá, je to ešte náročnejšie. V aute na druhej strane garáže totiž vždy sedí ďalší schopný jazdec,“ dodáva Webber.

Rivalita vo všetkých podobách

Roztržky, nenávisť, hádky, ostré súboje na trati i mimo nej, ale aj férové súperenie a veľkorysé gestá.

Šestnásť strhujúcich príbehov doplnených o množstvo jedinečných fotografií namiešava rivalitu v F1 vo všetkých jej podobách.

Rivali nadväzujú na úspešnú knihu Šampióni. Obe sú poctou vynikajúcim jazdcom a výnimočným okamihom, ktoré písali históriu F1.

Portál Sportnet.sk je súčasťou vydavateľstva Petit Press

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Rivalita až na dreň. Pozrite si najväčšie súboje v F1