Tréner Caroliny sa sťažuje na rozhodcov. Ukrátili ich o jasnú presilovku

Faul Sama Reinharta na Shaynea Gostisbeherea.
Faul Sama Reinharta na Shaynea Gostisbeherea. (Zdroj: Screenshot (Twitter / Hockey Daily 365 l NHL Highlights))
Oh my Hockey|23. máj 2023 o 07:28

V prípade odpískania faulu by sa Carolina bola dostala do skvelej príležitosti na vyrovnanie.

SUNRISE. Tréner Caroliny Hurricanes Rod Brind'Amour dal najavo nespokojnosť s výkonom rozhodcov v treťom zápase finále Východnej konferencie. Hurricanes prehrali 0:1 a v sérii tak prehrávajú už 0:3.

Na konci sa snažili o vyrovnanie v hre bez brankára. Bolo by to bývalo ľahšie, keby mali možnosť zahrať si presilovú hru, o ktorú boli podľa kouča ukrátení.

Zhruba dve minúty pred koncom zasiahol Sam Reinhart do tváre Shaynea Gostisbeherea. Rozhodcovia prerušili hru, avšak forvarda Panthers nevylúčili.

VIDEO: Zásah Reihnarta do tváre Gostisbehera

"Myslel som si, že pískali, pretože videli faul," vyjadril sa. "Nechápem. Zastavíš hru, lebo vidíš vysokú hokejku. Pre čo iné by si to robil? Neviem. Nedali nám žiadne vysvetlenie, len povedali, že hráme ďalej."

Florida hrala v prvom domácom zápase v sérii štyri presilové hry, Carolina iba jednu. Hurricanes napriek tomu súpera prestrieľali pomerom 32:17. Chýbalo im šťastie, ani raz neprestrelili excelentného Bobrovského.

Brind'Amourovi chýba konzistentnosť vo verdiktoch arbirtov.

"Trikrát nás vylúčili za úder hokejkou do ruky. Skôr nám pritom tvrdili, že sa za to nutne vylučovať nemusí, keď hokejkou zasiahnete protihráčove ruky a on z nich sám pustí hokejku. V prvých dvoch sériách sa takéto veci proti nám nepískali," sťažuje sa.

Jeho tím je na prahu vypadnutia. Ak chce postúpiť do finále, musí vyhrať nasledujúce štyri zápasy. V prvých troch "hurikáni" zakaždým prehrali o gól.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner Caroliny sa sťažuje na rozhodcov. Ukrátili ich o jasnú presilovku