Naháňali ho jazdci Ferrari, ale márne. Verstappen získal v Melbourne pole position

Max Verstappen
Max Verstappen (Autor: TASR/AP)
TASR|23. mar 2024 o 07:55

Kvalifikácia na Veľkú cenu Austrálie nevyšla Lewisovi Hamiltonovi.

Veľká cena Austrálie 2024

Kvalifikácia:

1. Max Verstappen

Holandsko

Red Bull

1:15,915 min

2. Carlos Sainz

Španielsko

Ferrari

+0,270 s

3. Sergio Perez

Mexiko

Red Bull

 +0,359 s

MELBOURNE. Trojnásobný majster sveta Max Verstappen získal pole position na Veľkú cenu Austrálie, treťom podujatí tohtoročného šampionátu F1.

Holandský jazdec Red Bullu dosiahol v sobotňajšej kvalifikácii na okruhu v Melbourne čas 1:15,915 min. a o 270 tisícin sekundy predstihol druhého Španiela Carlosa Sainza. Pilot Ferrari sa vrátil do súťažného kolotoča po operácii slepého čreva.

Z tretieho miesta odštartuje nedeľňajšie preteky Verstappenov tímový kolega Mexičan Sergio Perez (+0,359), štvrtý bol Brit Lando Norris na McLarene.

Kvalifikácia na Veľkú cenu Austrálie 2024
Kvalifikácia na Veľkú cenu Austrálie 2024 (Autor: Sofascore)

Verstappen, ktorý vyhral obe úvodné preteky v Bahrajne a Saudskej Arábii, vybojoval pole position aj na treťom podujatí sezóny.

"Bolo to trochu nečakané, ale som veľmi šťastný. Je to pre mňa zatiaľ zradný víkend. Ferrari vyzerá byť veľmi rýchle, som zvedavý, ako to zajtra dopadne," citovala AP Verstappena, ktorý útočí na rekordné 10. víťazstvo v rade.

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton sa nedostal do tretej kvalifikačnej časti, Brit odštartuje preteky až z 11. miesta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Naháňali ho jazdci Ferrari, ale márne. Verstappen získal v Melbourne pole position