V seriáli F1 sa predstaví prvý Číňan. Bude tímovým kolegom Bottasa

Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. nov 2021 o 12:38

V tejto sezóne bojuje o celkový triumf v seriáli formula 2.

BRATISLAVA. V motoristickom seriáli majstrovstiev sveta monopostov F1 sa v budúcej sezóne 2022 predstaví prvýkrát v histórii aj kmeňový pilot z Číny.

Kuan-jü Čou bude druhým jazdcom tímu Alfa Romeo popri Fínovi Valtterim Bottasovi.

Ten po piatich rokoch a desiatich víťazstvách opustí elitnú stajňu Mercedes a nahradí krajana Kimiho Räikkönena, ktorý ukončí kariéru. Kuan-jü Čou bude zasa náhrada za Taliana Antonia Giovinazziho.

Informuje o tom web formula1.com.

Cíti, že je pripravený

Dvadsaťdvaročný Kuan-jü Čou už má za sebou skúsenosti v pozícii testovacieho jazdca efjednotky pre Alpinu a momentálne je v hre o celkové víťazstvo v šampionáte formuly 2.

"Cítim, že som pripravený na najväčšiu výzvu vo svojej kariére. Chcem sa poďakovať tímu Alfa Romeo za túto šancu. Sľubujem, že sa budem učiť čo najviac a čo možno najrýchlejšie. Byť prvý Číňan v efjednotke je aj veľký prelom v histórii čínskeho motorsportu a veľmi dobre si to uvedomujem," skonštatoval Kuan-jü Čou.

Radostná reakcia druhej strany nenechala na seba dlho čakať.

"Je potešením privítať v našom tíme Kuan-jü Čoua. Je to veľmi talentovaný jazdec, čo dokazuje svojimi výsledkami v seriáli F2. Tešíme sa na to, že svoj talent ešte viac prehĺbi vo formule 1," uviedol výkonný riaditeľ tímu Alfa Romeo Frédéric Vasseur.

Alfa Romeo očakáva nových fanúšikov z Číny

"Tešíme sa aj na to, že príchodom Kuan-jü Čoua si naša historická značka Alfa Romeo Racing získa množstvo nových fanúšikov z Číny. O úspešnom partnerstve s Valtterim Bottasom vôbec nepochybujeme," optimisticky dodal Vasseur.

Značke Alfa Romeo v aktuálnej sezóne MS F1 patrí v Pohári konštruktérov až predposledná deviata priečka.

V doterajších devätnástich podujatiach MS nazbierali jej jazdci iba 11 bodov. Tri kolá pred koncom je na tom horšie iba tím Haas s nulou na konte bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»V seriáli F1 sa predstaví prvý Číňan. Bude tímovým kolegom Bottasa