Slovenský tím uzavrel súpisku pre MS v Česku. V pozícii kapitána bude Tatar

Craig Ramsay na lavičke Slovenska.
Craig Ramsay na lavičke Slovenska. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|9. máj 2024 o 20:16

V pozícii kapitána slovenského tímu bude rovnako ako v závere prípravného obdobia útočník Tomáš Tatar.

BRATISLAVA. Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie zapísalo deň pred začiatkom MS v hokeji 2024 v Prahe a Ostrave na súpisku maximálny počet 25 hráčov.

Sú na nej traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov. Padla tým alternatíva, že by sa k tímu mohol pripojiť niektorý z hráčov, ktorí pôsobia v zámorskej AHL.

Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie po poslednom prípravnom zápase proti USA (2:6) pripustil možnosť, že si nechajú jedno alebo dve voľné miesta pre hráčov z AHL.

Možnou posilou Slovenska mohol byť útočník Marián Studenič, ktorý v noci zo stredy na štvrtok prispel dvoma gólmi k triumfu Coachella Valley Firebirds nad Calgary Wranglers 7:5. Jeho tím tak v play-off AHL je už len jedno víťazstvo od postupu do štvrťfinále.

Rovnako je na tom aj ďalší útočník Adam Sýkora, ktorý prispel jednou asistenciou k výhre Hartfordu Wolf Pack nad Providence Bruins 3:2 po predĺžení.

Do jedného zápasu môže zasiahnuť 20 hráčov a 2 brankári. Pravidlá turnaja dovoľujú dopísať aj hráčov nad povolený 25-členný limit, no iba v mimoriadnych prípadoch.

"Pokiaľ je súpiska plná, môže byť zranený hráč nazradený iným hráčom z rozšíreného zoznamu, tzv. long listu podľa vopred stanovených postupov vrátane lekárskej prehliadky.

Nahradený hráč sa už do turnaja nemôže vrátiť," uvádza sa v pravidlách pre šampionát.

V pozícii kapitána slovenského tímu bude rovnako ako v závere prípravného obdobia útočník Tomáš Tatar.

V pozícii jeho asistenta je naďalej útočník Marek Hrivík a napokon aj obranca Peter Čerešňák, ktorý v tejto funkcii vystriedal obrancu Michala Ivana.

V tíme Slovenska sú dvaja nováčikovia. Na veľkom turnaji ešte nikdy nehral obranca Andrej Golian a útočník Martin Pospíšil dokonca čaká na premiéru v seniorskej reprezentácii.

Nominácia Slovenska.
Nominácia Slovenska. (Autor: Sportnet)
Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Slovenský tím uzavrel súpisku pre MS v Česku. V pozícii kapitána bude Tatar