Rozmyslel som si to, nejdem. Prečo sa slovenský talent vzoprel Realu?

Kniha Králi slovenského futbalu.
Kniha Králi slovenského futbalu. (Autor: Petit Press)
Sportnet|30. sep 2023 o 08:00

Vyšla kniha Králi slovenského futbalu.

Príbeh slovenského futbalu vyrozprávaný cez príbehy jeho najlepších hráčov. Získavali trofeje, slávu i uznanie, fanúšikovia ich milovali. Boli lídrami svojich klubov i reprezentácie, viacerí hrávali v popredných európskych tímoch.

Marek Hamšík, Peter Dubovský, Ján Popluhár, Martin Škrtel, Ľubomír Moravčík a ďalší. Všetkých spája to, že na domácej scéne získali futbalového Oscara, teda ocenenie za triumf v ankete Futbalista roka.

Spolu ich je 22 a nová kniha Králi slovenského futbalu prináša ich príbehy po prvý raz na jednom mieste.

Chcel odmietnuť Real Madrid

Ako sa z neznámych chlapcov stali obdivované osobnosti? Čo o nich neviete? Aké drobnosti a náhody rozhodovali o ich futbalovom živote?

Peter Dubovský v noci pred plánovaným odletom do Španielska, kde mal podpísať zmluvu s Realom Madrid, vtedajšiemu šéfovi Slovana Bratislava oznámil:

„Rozmyslel som si to, do Realu nepôjdem.“

Mal byť už dávno zbalený, všetko bolo dohodnuté, zmluva pripravená na podpis. Jeden z najgeniálnejších hráčov, akých kedy slovenský futbal vychoval, však váhal.

Prečo chcel odmietnuť slávny klub? Aj to sa dozviete v knihe.

Skvelí hráči a neobyčajné osudy

Jána Kozáka staršieho si väčšina fanúšikov pamätá ako úspešného trénera, ktorý prvýkrát v histórii priviedol slovenskú reprezentáciu na majstrovstvá Európy.

Pritom sám bol kedysi skvelým futbalistom, hoci do pätnástich rokov netušil, čo je ozajstný tréning, nehrával nijakú súťaž, ani nebol členom žiadneho klubu. O pár rokov už patril k najlepším v Československu. Ako je to možné?

Kniha Králi slovenského futbalu približuje cestu výnimočných hráčov od legiend minulosti až po Milana Škriniara. Spolu 22 skvelých futbalistov a neobyčajných osudov.

Autorom textu je dlhoročný športový publicista a organizátor ankety Futbalista roka Michal Zeman, predslov napísal Ľubomír Moravčík.

Súčasťou knihy sú aj raritné a neznáme fotografie, ktoré dokumentujú, ako sa futbal za posledných 60 rokov menil a zmenil. Kniha vyšla v spolupráci a s finančnou podporou Slovenského futbalového zväzu.

Portál Sportnet.sk je súčasťou vydavateľstva Petit Press

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Rozmyslel som si to, nejdem. Prečo sa slovenský talent vzoprel Realu?