Klenot z konca draftu. Jedlička ma ohúril, hovorí tréner Colorada

Maroš Jedlička v drese Colorada Avalanche.
Maroš Jedlička v drese Colorada Avalanche. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|2. okt 2023 o 13:20

Jedličku pochválil tréner aj spoluhráč.

BRATISLAVA. Vlani o svojich kvalitách presviedčal vo Zvolene, na jeseň 2023 už na tej najvyššej úrovni. Maroš Jedlička totiž dostal šancu, na ktorú túžobne čakal. A výkonmi ukazuje, že ju neplánuje pustiť.

Vedeniu Colorada Avalanche spôsobil poriadnu dilemu. Patrí k najväčším prekvapeniam a netají to ani tréner tímu Jared Bednar.

Za skvelé výkony v kempe a príprave si vyslúžil miesto v pravidelnej týždennej rubrike o zaujímavých Slovákoch v zahraničí.

Zvyšok výberu tvoria hráči pôsobiaci v Európe. Ide o Tomáša Jurča, ktorý po podpise mesačného kontraktu s Davosom už odohral prvé zápasy.

Luku Radivojeviča, ktorý patrí už ako 16-ročný k najvýraznejším postavám švédskej ligy do 20 rokov a o dvoch krajanov z českej Tipsport extraligy – brankára Mateja Tomeka a útočníka Dávida Grígera.

Maroš Jedlička

NHL je veľkým snom Maroša Jedličku.

Nádejami na draft sa netajil ani pred rokom. Sklamanie z toho, že po ňom nesiahol žiaden klub v roku 2022, síce bolo namieste, no nezlomilo ho.

O rok neskôr to konečne niekto riskol. Dvadsaťročného Trnavčana, ktorý bol o dva roky starší než väčšina draftovaných, si vybrali Colorado Avalanche v siedmom kole. Po ňom prešlo už len päť ďalších hráčov.

Z tejto pozície sa do súťaže dostane málo hráčov. Trebárs zo siedmeho kola silného draftu 2015 si aspoň zápas v NHL zahralo len sedem hokejistov, medzi nimi aj slovenský brankár Adam Húska.

Bojovný Jedlička sa nálepky neznámeho Slováka zo siedmeho kola zbavuje veľmi rýchlo a na mieste, kde ho vidno najviac – priamo v kempe.

Do začiatku sezóny zostáva týždeň a on je naďalej súčasťou kempu „lavín“. Kouča Jareda Bednara príjemne prekvapil až natoľko, že mu dal šancu v dvoch prípravných stretnutiach vrátane posledného domáceho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Klenot z konca draftu. Jedlička ma ohúril, hovorí tréner Colorada