Fehérváry zohral kľúčovú rolu. Washington postúpil do play-off kurióznym gólom

Hokejisti Washingtonu Capitals oslavujú postup do play-off.
Hokejisti Washingtonu Capitals oslavujú postup do play-off. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|17. apr 2024 o 06:00

Smutným porazeným sa stali Detroit Red Wings.

WASHINGTON. V jednom tábore vládne radosť a úľava, v druhom sklamanie a obrovský smútok. Taká je realita, keď sa stane, čo sa v NHL udialo v sezóne 2023/24.

Medzi prvým postupujúcim a prvým nepostupujúcim mužstvom totiž nebol žiaden rozdiel. Obaja získali 91 bodov, radovať sa však mohol iba jeden.

Hokejisti Washingtonu Capitals sa takto prebojovali do vyraďovacích bojov na úkor Detroitu Red Wings. Rozhodli výhrou 2:1 proti Philadelphii.

Do konca bojovali aj "červené krídla". Tie dokázali gólom v posledných sekundách tretej tretiny a následným zásahom Patricka Kanea v nájazdoch poraziť Montreal, avšak napokon rozhodlo, že Capitals v tejto sezóne vyhrali viac zápasov v základnom hracom čase.

Capitals delili od vypadnutia tri minúty. Zachránilo ich rozhodnutie trénera Philadelphie Johna Tortorellu, ktorý v nádeji, že by "letci" vyhrali zápas a mohli tak ešte postúpiť do play-off, odvolal za stavu 1:1 brankára. To využil T. J. Oshie na postupový gól.

VIDEO: Postupový gól T. J. Oshieho

Washington uzavrel menoslov postupujúcich NHL. Na východe sa do play-off okrem Capitals dostali Rangers, Carolina, Florida, Boston, Toronto, Islanders a Tampa Bay.

V posledných troch zápasoch, keď nemohli stratiť ani bod, sa tréner Spencer Carbery vo významnej miere spoliehal na Martina Fehérváryho. Ukázalo sa to ako správne rozhodnutie.

Fehérváry si cez víkend proti Tampe Bay utvoril osobné maximum s časom 27 minút a 6 sekúnd a proti Philadelphii odohral len o 4 sekundy menej. Pri troch postupových výhrach zaznamenal tri plusky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fehérváry zohral kľúčovú rolu. Washington postúpil do play-off kurióznym gólom