Mladí Slováci pália ostrými. Za Chicago skóroval Mišiak, za Minnesotu Čajkovič

Martin Mišiak smeruje v drafte NHL 2023 do Chicaga Blackhawks, ktoré si ho vybralo z 55. miesta.
Martin Mišiak smeruje v drafte NHL 2023 do Chicaga Blackhawks, ktoré si ho vybralo z 55. miesta. (Autor: twitter.com/RDurkac)
Oh my Hockey|18. sep 2023 o 07:09

V nočných zápasoch na turnajoch mladíkov nastúpili šiesti Slováci.

NEW YORK. Dva slovenské góly ihneď po sebe. Tak vyzeralo stretnutie medzi Chicagom a Minnesotou na Tom Kurvers Prospect Showcase, z ktorého si body odniesli domáci Wild.

Tí vyhrali 7:4 aj vďaka zásahu Maxima Čajkoviča. Ten poslal mužstvo v druhom dejstve do vedenia 4:3. Krátko po ňom sa presadil Martin Mišiak, ktorý tečoval strelu Korchinského a strelil vyrovnávajúci a posledný gól "jastrabov" v stretnutí.

VIDEO: Góly Maxima Čajkoviča a Martina Mišiaka

V dueli medzi Wild a Blackhawks sa predstavilo až kvarteto slovenských talentov. Okrem Čajkoviča si za Minnesotu zahrali Servác Petrovský, ktorý asistoval, a Roman Kukumberg, ktorého pozvali do nováčikovského kempu napriek faktu, že nebol draftovaný.

Bodovať dokázal v nočných zápasoch na turnajoch nádejí aj obranca Samuel Kňažko. Asistoval pri prehre s Dallasom 3:6. Okrem toho zaknihoval mínusový bod.

O angažmán v Amerike už bojuje i Maroš Jedlička. Jeho Colorado vyhralo nad Anaheimom 5:3, on hral na krídle druhej formácie bez bodového zápisu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mladí Slováci pália ostrými. Za Chicago skóroval Mišiak, za Minnesotu Čajkovič