Tréner Toronta sa sťažuje na Marchanda: Nikomu by neprešli veci, ktoré prejdú jemu

Brad Marchand v zápase play-off proti Torontu
Brad Marchand v zápase play-off proti Torontu (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. apr 2024 o 06:58

Z Bostonu ide na Brada Marchanda samá chvála.

TORONTO. Hokejisti Toronta Maple Leafs a Bostonu Bruins sa v tohtoročnom play-off stretávajú v prvom kole. "Medvedi" zatiaľ vedú 2:1 na zápasy.

O druhé víťazstvo sa výraznou mierou pričinil ich kapitán Brad Marchand. Pri výhre 4:2 strelil víťazný gól i zásah do prázdnej bránky, ktorým vyrovnal historický klubový rekord v počte gólov v play-off (55).

Napriek tomu je to stále Brad Marchand s povesťou nielen skvelého hokejistu, ale aj provokatéra. Podľa trénera Toronta Sheldona Keefeho využíva v ich súboji obidve svoje stránky.

"Musíme hrať aj skrz takéto veci. Nemyslím si, že existuje iný hráč v tejto sérii, ktorému by prešli veci, aké robí on. Je to umenie a on je v tomto svetový," vyjadril sa o súperovom forvardovi.

Podľa útočníka Matthewa Kniesa sa jeho tím nesmie nechať rozhodiť: "Chce sa nám dostať pod kožu. Dokonca chce ovplyvniť rozhodcov, ale my musíme zachovať pokoj a nepristúpiť na jeho hru. Musíme proti nemu hrať dôrazne, aby nebol až taký efektívny."

Jeho výkon v treťom stretnutí bol výborný. Preto o ňom hovorili aj jeho tréner a spoluhráči, hoci len v tom najlepšom.

"Nemám dostatok slov na to, aby som opísal, aký skvelý líder bol dnes náš kapitán," pochválil ho kouč Jim Montgomery.

Pridal sa brankár Jeremy Swayman: "Takto hrá líder. Je kapitán telom aj dušou. Nie preňho nie je odpoveď. Vedie nás svojím príkladom. Je stelesnením toho, aký má byť kapitán a máme veľké šťastie, že ho tu máme."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner Toronta sa sťažuje na Marchanda: Nikomu by neprešli veci, ktoré prejdú jemu