Dvorský bude v prvej lajne, sľubuje nový klub. Zahrá si s kamarátom z reprezentácie?

Dalibor Dvorský si oblieka dres St. Louis Blues vo vstupnom drafte NHL 2023.

Dvorský bude v prvej lajne, sľubuje nový klub. Zahrá si s kamarátom z reprezentácie?

Dalibor Dvorský si oblieka dres St. Louis Blues vo vstupnom drafte NHL 2023. (Autor: TASR/AP)
Dalibor Dvorský si oblieka dres St. Louis Blues vo vstupnom drafte NHL 2023.
Dalibor Dvorský si oblieka dres St. Louis Blues vo vstupnom drafte NHL 2023. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|19. okt 2023 o 20:45

Cieľom Sudbury Wolves je zisk prestížneho Memorial Cupu.

SUDBURY. Mal by to byť len chvíľkový skrat, na základe ktorého nemôže nik vyvolať paniku. Aj tak ale prerástol do takých rozmerov, že musela prísť zmena. 

Dalibor Dvorský začal ročník 2023/24 vo Švédsku. Presunul sa do najvyššej súťaže a tento krok bol logický, veď je na Škandináviu dokonale zvyknutý. 

Desiatka draftu 2023 však nenaplnila očakávania. V desiatich zápasoch neprišiel ani jeden kanadský bod a jeho situáciu už St. Louis Blues nemohli nechať na náhodu. 

Našťastie pri jeho mene existovalo veľa variantov – OHL, USHL, AHL, možno druhá najvyššia švédska liga, kde hral pred rokom. Talentovaný útočník napokon mieri do kanadskej juniorky.

Manažér a agent sa zhodli 

Na tento presun dohliadal jeho klub v NHL. 

“Potom, čo sme prehodnotili Daliborovu situáciu vo Švédsku s ním aj jeho agentom, sme sa rozhodli, že najlepším spôsobom, ako pokračovať v jeho vývoji, bude hrať pravidelne proti rovesníkom v OHL v Sudbury,” priznal generálny manažér Doug Armstrong. 

Dvorského agent J. P. Berry túto myšlienku od začiatku podporoval. “Doug a ja sme cítili, že prišiel čas presunúť sa do OHL. Ak chceme naozaj znásobiť jeho vyťažovanie a rolu, je to lepší variant ako hľadať iný profesionálny tím v Európe,” povedal pre The Athletic. 

Bolo jasné, že v Oskarshamne nemá budúcnosť. Nielenže nebodoval, ale postupne strácal pevnú rolu v mužstve - začal ako center, potom ho presunuli na krídlo a v posledných dvoch zápasoch bol iba trinástym útočníkom. 

Tabuľka: Štatistiky Dalibora Dvorského v jednotlivých zápasoch SHL

Dátum

Súper

Body

Strely na bránku

Čas na ľade

Rola

14. september

Lulea

0

1

14:25

3. center

16. september

Linköping

0

2

11:20

3. center

21. september

Växjö

0

2

9:16

3. center

23. september

HV 71

0

2

14:07

3. pravé krídlo

28. september

Timra

0

1

15:22

2. pravé krídlo

30. september

Örebro

0

2

9:00

3. pravé krídlo

5. október

Skellefteå

0

1

13:42

3. pravé krídlo

7. október

Rögle

0

0

12:11

3. ľavé krídlo

12. október

Färjestad

0

0

1:35

13. útočník

14. október

Malmö

0

0

0:44

13. útočník

Jeho príchod do Kanady vníma pozitívne aj novinár pôsobiaci priamo v Sudbury Ben Leeson. Pre Sportnet odpovedal na niekoľko otázok. 

“Niektorí ľudia by povedali, že je vždy najlepšie hrávať proti starším hráčom, ale podľa mňa je to individuálne. V SHL nebodoval a nebol vyťažovaný, čiže musela prísť nejaká zmena. Teraz dostane šancu porovnávať sa s najlepšími hráčmi jeho vekovej kategórie na dennej báze.

Sudbury by v tejto sezóne malo útočiť na titul a ak by pri jazde naprieč play-off hral v dôležitej role, bola by to preňho veľmi cenná skúsenosť,” vyjadril sa.

Dvorského novým prechodným domovom sa stane 160-tisícové ontárijské mesto ležiace na jazere Ramsey.

Dalibor Dvorský sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Nemecko na MS v hokeji do 18 rokov 2023.
Dalibor Dvorský sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Nemecko na MS v hokeji do 18 rokov 2023. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)

Kľúčový útočník už pred debutom 

Z novej posily panuje v klube nadšenie. 

“Dalibor je hráč svetovej triedy a sme veľmi radi, že ho vítame v našom klube. Tešíme sa, že mu pomôžeme v rozvoji. Aj on je veľmi nadšený, že sa pripojí k nášmu tímu. Naši fanúšikovia budú mať veľké šťastie, že ho budú môcť sledovať,” vyhlásil generálny manažér Wolves Rob Papineau. 

Od Dvorského si ako od desiatky draftu sľubuje, že bude rozdielovým hráčom. Ešte v novom tíme neodohral ani minútu, no už teraz ho pasoval do roly top útočníka a hráča elitnej formácie. Pochvaľoval si, že hoci má len 18 rokov, vidno, aký je profesionál.

“Privádzame ho, aby hral v prvom útoku. Tam aktuálne v našich plánoch zapadol. Na začiatku sezóny sme sa navyše trápili s presilovkami a aj na túto hernú činnosť sa špecializuje. Dostane poriadnu príležitosť rozvíjať sa vo všetkých herných situáciách,” prisľúbil manažér. 

Dvorský je z momentálneho nastavenia vedenia klubu nadšený. Jeho prvé vyhlásenie po prestupe do Kanady bolo plné nádeje, že na nepodarený začiatok sezóny čoskoro zabudne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»OHL»Dvorský bude v prvej lajne, sľubuje nový klub. Zahrá si s kamarátom z reprezentácie?