V Európe sme mali veľké oči, priznal manažér. Silní súperi odkryli slabiny Tatrana, doma to využil

Hádzanári Tatrana Prešov po prvom zápase štvrťfinále play-off Niké Handball Extraligy proti ŠKP Bratislava.
Hádzanári Tatrana Prešov po prvom zápase štvrťfinále play-off Niké Handball Extraligy proti ŠKP Bratislava. (Autor: Handball Team Tatran Prešov/Viktor Zamborský)
Ján Leško|8. apr 2024 o 12:00

Zrejme sme mali príliš veľké oči, zhodnotil očakávania v Európe manažér Tatrana.

PREŠOV. Tatran Prešov má za sebou dôstojnú štvrťfinálovú rozlúčku s účinkovaním v Európskom pohári EHF.

Na strane druhej o pár dní po pohárovej prehre aj úspešný vstup do vyraďovacej časti slovenskej Niké Handball Extraligy (NHE).

V prvom štvrťfinálovom stretnutí v domovskej Tatran Handball Arene (THA) zvíťazili prešovskí hádzanári nad ŠKP Bratislava presvedčivým 19-gólovým rozdielom 38:19 (18:9).

Druhý zápas štvrťfinále NHE odohrajú títo súperi v stredu 10. apríla o 19.00 h v Bratislave. Prípadný tretí rozhodujúci súboj by sa hral v prešovskej THA v sobotu 13. apríla.

Sklamanie pominulo, vykročili na novú cestu

Tatran Prešov vydareným vykročením do vyraďovacej časti NHE naznačil, že z dosť smolného konca v Európskom pohári sa už otriasol.

I to, že po neslávne skončenom predošlom extraligovom ročníku sa vydal na cestu prinavrátenia slovenského majstrovského titulu do Prešova.

Momentka zo zápasu Tatran Prešov - ŠKP Bratislava v prvom zápase štvrťfinále play-off Niké Handball Extraligy.
Momentka zo zápasu Tatran Prešov - ŠKP Bratislava v prvom zápase štvrťfinále play-off Niké Handball Extraligy. (Autor: Handball Team Tatran Prešov/Viktor Zamborský)

„Vyradenie Ferencvárosom Budapešť v štvrťfinále Európskeho pohára bolo pre nás jednoznačne sklamaním. Pred štartom prebiehajúcej sezóny sa káder mužstva značne obmenil, prišiel i nový tréner. Ak by nám niekto v tom čase tvrdil, že to v EP dotiahneme tak ďaleko, určite by nám to lichotilo,“ tvrdil aj s odstupom času generálny manažér Tatranu Prešov Marián Magdoško.

Zrejme mali príliš veľké oči

Tatran napokon prešiel cez dva silné islandské kluby Afturelding a Harnafjordur. Vo štvrťfinále narazil na kvalitný a viacerými maďarskými reprezentantmi vystužený budapeštiansky Ferencváros.

„Na jeho pôde sme vysoko favorizovaného súpera našou veľmi dobrou hrou zaskočili, hoci sme prehrali o tri góly. Vychádzajúc z toho sme v domácom prostredí mali väčšie očakávania.

Zrejme sme ale mali príliš veľké oči. Hoci, po viacnásobnom zhliadnutí záznamu odvetného duelu, ktorý sme prehrali rovnako o tri góly, sme boli k prípadnému historickému postupu do semifinále EP vskutku veľmi blízko.“

Ferencváros Budapešť je hádzanárskymi odborníkmi pasovaný za jedného z vážnych ašpirantov na zisk Európskeho pohára EHF.

„To je fakt a hoci sme sa s takýmto súperom držali statočne, postupovú métu sme nedosiahli. Nám teda neostávalo iné, než si po vyradení poriadne vyvetrať hlavy a upriamiť sa na štart vyraďovacej časti slovenskej extraligy. A hlavne, maximálne koncentrovane sa pripraviť na opätovný zisk majstrovského titulu, ktorý je prioritným cieľom nášho klubu,“ tvrdil Magdoško.

Európsky pohár poodkryl veci, ktoré vidno nebolo

Generálny manažér Tatranu Prešov prezradil aj niečo zo zákulisia klubu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»V Európe sme mali veľké oči, priznal manažér. Silní súperi odkryli slabiny Tatrana, doma to využil