Ukrajinci pôjdu na EURO s brankárom Realu, najlepším strelcom La Ligy či európskym Neymarom

Futbalisti Ukrajiny.
Futbalisti Ukrajiny. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. máj 2024 o 15:25

Kouč Serhij Rebrov nominoval na šampionát v Nemecku dovedna 26 hráčov.

BRATISLAVA. Hlavný tréner ukrajinskej futbalovej reprezentácie Serhij Rebrov do 26-člennej nominácie na blížiace sa EURO 2024 v Nemecku zaradil niekoľko zvučných mien.

Nechýbajú medzi nimi dve opory klubov zo španielskej La Ligy či hráč londýnskej Chelsea. Ukrajinci sa na Eure predstavia v základnej E-skupine a 21. júna budú v Düsseldorfe súpermi slovenského výberu.

Rebrov zverejnil aj menoslov šiestich náhradníkov, ktorí budú v prípade núdze schopní nahradiť niektorého z nominovaných futbalistov.

V ukrajinskom výbere sa nachádza viacero zaujímavých mien.

Sú medzi nimi predovšetkým brankár španielskeho klubu Real Madrid Andrij Lunin, aktuálne najlepší strelec La Ligy Artem Dovbyk z Girony, ostrieľaný kapitán Oleksandr Zinčenko z londýnskeho Arsenalu či krídelník Mychajlo Mudryk z anglického FC Chelsea, ktorý má prezývku "ukrajinský Neymar".

V tíme sú tiež skúsení stredopoliari Taras Stepanenko a Andrij Jarmolenko aj talentovaný stopér Iľja Zabarnyj.

Ukrajinskí futbalisti sa na kontinentálnom šampionáte predstavia po štvrtý raz bez prerušenia. Zverenci Serhija Rebrova vyradili v play-off kvalifikácie tímy Islandu a Bosny a Hercegoviny, pričom v oboch dueloch otáčali skóre z 0:1 na 2:1.

V E-skupiny majstrovstiev Európy si okrem Slovákov zmerajú sily aj s Rumunmi a Belgičanmi.

V rámci prípravy na šampionát nastúpi výber Ukrajiny proti Nemcom, Poliakom a tímu Moldavska. Všetky tri stretnutia absolvuje na ihriskách súperov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ukrajinci pôjdu na EURO s brankárom Realu, najlepším strelcom La Ligy či európskym Neymarom