Zaviedla hranicu 23 hráčov. Po kritike si chce UEFA vypočuť názory trénerov

Logo tohtoročných ME vo futbale.
Logo tohtoročných ME vo futbale. (Autor: TASR/DPA)
SITA|28. mar 2024 o 16:54

Viacerí tréneri by privítali, ak by na EURO 2024 mali k dispozícii viac ako 23 futbalistov.

NYON. Európska futbalová únia (UEFA) je pripravená vypočuť si názory trénerov reprezentačných tímov, ktoré sa predstavia na tohotoročných majstrovstvách Európy v Nemecku.

Únia pre tento turnaj určila, že jednotlivé výbery môžu na ME nominovať iba 23 hráčov, čo sa stretlo s kritikou z viacerých strán.

Na predchádzajúcom Eure aj predvlaňajšom svetovom šampionáte v Katare pritom mohli jednotlivé národné tímy vziať na turnaj až 26 futbalistov.

Podľa trénerov reprezentačných výberov je návrat k tradičnej 23-člennej nominácii krokom späť vzhľadom na vysoký počet zranení u futbalistov.

UEFA si vypočuje názory trénerov 8. apríla na pracovnom stretnutí v Düsseldorfe. "Akýkoľvek nápad, ktorý padne na tomto zasadnutí, zvážime a posúdime," informovala UEFA.

Najhlasnejšie sa voči zoštíhleniu kádrov účastníkov ME vyjadril nedávno holandský kouč Ronald Koeman po prehre jeho zverencov na pôde Nemecka 1:2.

"Je to enormná záťaž na hráčov," uviedol Koeman. A s jeho kritikou súhlasil aj nemecký kormidelník Julian Nagelsmann. Podobný pohľad na vec má aj kouč anglickej reprezentácie Gareth Southgate.

Futbalové ME sa v Nemecku uskutočnia do 14. júna do 14. júla a ich súčasťou budú aj slovenskí reprezentanti. Predstavia sa v základnej E-skupine a ich súpermi budú Belgičania, Ukrajinci a Rumuni.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Zaviedla hranicu 23 hráčov. Po kritike si chce UEFA vypočuť názory trénerov