Hráči sa atmosféry nezľakli. Verím, že bude výjazd aj do Michaloviec, vraví tréner

Lukáš Gašparovič strieľa gól.
Fotogaléria (11)
Lukáš Gašparovič strieľa gól. (Autor: TASR / Pavel Neubauer)
Titanilla Bőd|22. máj 2024 o 07:00

Baráž medzi Petržalkou a Michalovcami videlo 3898 divákov.

BRATISLAVA. Futbalisti FC Petržalka sa môžu po štrnástich rokoch vrátiť do najvyššej súťaže. Chýba im k tomu posledný krok.

V prvom zápase baráže o postup, respektíve o udržanie zdolali MFK Zemplín Michalovce 2:1. Hralo sa na Tehelnom poli.

Petržalka sa ujala vedenia po prvej dvadsaťminútovke gólom Romana Begalu, päť minút pred koncom prvého polčasu vyrovnal veterán Igor Žofčák. 41-ročný hráč hostí mohol pridať aj druhý gól, no v závere prvého dejstva kopol penaltu do žrde a vzápätí na druhej strane skóroval Lukáš Gašparovič.

Druholigista tak pôjde do sobotňajšej odvety s jednogólovým náskokom.

Svoj herný štýl nemenili

„Bol to kolektívny výkon. Hráči ten zápas odmakali, šprintovali jeden za druhého,“ chválil svoje mužstvo tréner Petržalky Michal Kuruc.

Jeho tím dal v druhej najvyššej súťaži 64 gólov, spolu s víťazom MONACObet ligy KFC Komárno bol najproduktívnejším mužstvom.

„Nechceli sme nič meniť, hrali sme tým istým spôsobom, ako sme sa sem dostali. Takto sme hrali aj druhú ligu. Prinieslo to ovocie aj dnes,“ skonštatoval tréner.

V držaní lopty dominovali Michalovce (63%), zaznamenali 19 striel, kým domáci iba trinásť. Petržalka však mierila presnejšie, osem jej pokusov išlo na bránu, u hostí iba štyri.

Že z nich padol iba jeden gól, o to sa postaral skvelými zákrokmi brankár Pavel Halouska. Už v úvode stretnutia jednou rukou reflexívne vyrazil hlavičku Matúša Marcina a vyznamenal sa aj v druhom polčase pri šanci Niarchosa.

„V druhom polčase nás súper trochu pritlačil. Boli futbalovejší, majú svoju kvalitu,“ skonštatoval Michal Kuruc.

Sektor "domáci"? Tu?!

Petržalka je tradičná futbalová značka. Je to druhý najstarší klub na území Slovenska, dvojnásobný majster, účastník skupinovej fázy Ligy majstrov.

Jej fanúšikovia s nostalgiou spomínajú na nedeľné predpoludňajšie zápasy na štadióne pod Starým mostom, ktorý už neexistuje. V súčasnosti klub nemá vlastný štadión, svoje zápasy hráva na Sklodowskej, ale výborné výsledky mužstva v druhej lige znovu vytvorili v Petržalke futbalový boom, ktorý vyvrcholil záverečným kolom druhej ligy.

Fotogaléria zo zápasu FC Petržalka - MFK Zemplín Michalovce (baráž o Niké ligu, 1. zápas)

„Verím v bratislavské prostredie,“ vyhlásil pred barážou s Michalovcami tréner Petržalčanov Michal Kuruc.

Na prvý zápas na Tehelnom poli pozývali v krátkych videách osobnosti, ktoré v minulosti hrali za Petržalku: Ján Ďurica, Karim Guédé, Ján Kozák ml. či Zoltán Kontár.

Tehelné pole je domovským stánkom Slovana Bratislava. Povráva sa, že v prípade postupu by tam Petržalka mohla hrať aj ligové zápasy. To by sa však mnohým fanúšikom "Engerau" nemuselo páčiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Hráči sa atmosféry nezľakli. Verím, že bude výjazd aj do Michaloviec, vraví tréner