Liverpool našiel náhradu za Kloppa, klub od budúcej sezóny povedie tréner Feyenoordu

Arne Slot.
Arne Slot. (Autor: REUTERS.)
REUTERS|17. máj 2024 o 19:53

Feyenoord sa pod vedením Slota dostal do finále Európskej ligy.

ROTTERDAM. Arne Slot v piatok potvrdil, že bude v budúcej sezóne trénerom Liverpoolu po tom, ako Juergen Klopp na konci sezóny opustí klub Premier League.

Liverpool zatiaľ Kloppovu náhradu nepotvrdil, nemecký tréner odíde po nedeľňajšom poslednom zápase klubu v tejto sezóne proti Wolverhamptonu Wanderers.

"Môžem potvrdiť, že na budúci rok sa tam stanem trénerom," povedal Slot podľa ESPN na tlačovej konferencii.

Slot prišiel do Feyenoordu v roku 2021, kde viedol aj Slovákov Dávida Hancka a Lea Sauera, po svojom pôsobení v AZ Alkmaar. 

V sezóne 2022/23 získal ligový titul v Eredivisie spolu s pohárom KNVB. Feyenoord sa v jeho prvej sezóne v klube dostal aj do finále Európskej ligy.

Klopp v januári oznámil, že na konci tejto sezóny opustí Liverpool. Hoci sa predtým s touto pozíciou spájali šéf Bayeru Leverkusen Xabi Alonso a tréner Sportingu Lisabon Ruben Amorim, 45-ročný Slot by sa mal ujať vedenia.

Slot na konci minulej sezóny podpísal s Feyenoordom predĺženie zmluvy až do roku 2026, pričom médiá informovali, že Liverpool musel holandskému klubu za jeho podpis zaplatiť nezverejnenú sumu.

Feyenoord potvrdil Slotov odchod, pričom na sociálnu sieť X zverejnil video, v ktorom sa píše: "Éra Arneho Slota sa končí. Užime si posledné chvíle."

"Doteraz som nepremýšľal o tom, že toto je príprava na môj posledný zápas, ale tá začína prichádzať teraz. Na začiatku týždňa myslíte na tréning a takéto veci," pokračoval Slot v rozhovore.

"Ale ten pocit je teraz stále silnejší. Preto som sa teraz trochu zdržal (na tlačovej konferencii), pretože som sa chcel s niektorými ľuďmi rozlúčiť osobne a venovať im viac času ako len podanie ruky," povedal holandský tréner.

"Takže áno, ten pocit rastie. Chápem, že dobré výsledky pomáhajú, ale je veľmi príjemné cítiť, že ľudia si naozaj myslia, že je škoda, že odchádzam," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool našiel náhradu za Kloppa, klub od budúcej sezóny povedie tréner Feyenoordu