Glasgow zostáva zelený. Celtic získal tretí škótsky titul v rade

Hráči Celticu oslavujú titul
Hráči Celticu oslavujú titul (Autor: TASR/PA via AP)
SITA|16. máj 2024 o 13:17

„Zelenobieli“ majú v historických tabuľkách už iba o jednu majstrovskú trofej menej ako odveký rival Glasgow Rangers.

KILMARNOCK. Futbalisti Celticu Glasgow získali v stredu 54. škótsky majstrovský titul. Definitívne o ňom rozhodli suverénnym víťazstvom 5:0 na trávniku Kilmarnocku.

Zverenci trénera Brendana Rodgersa majú dve kolá pred koncom sezóny neprekonateľný sedembodový náskok pred druhým Glasgowom Rangers a stále majú šancu získať aj double.

Zaznamenajú ho v prípade triumfu vo finále Škótskeho pohára, v ktorom sa 22. mája stretnú práve s Rangers.

„Katolíci“ v historických tabuľkách zaostávajú už iba o jeden titul za odvekým mestským rivalom.

„Je to niečo neuveriteľné. Som nesmierne hrdý na chlapcov, ktorí dokázali počas sezóny zareagovať na rôzne okolnosti.

Keď som z tímu pred časom odišiel, sníval som o návrate a oslave ďalšieho titulu. To sa mi teraz splnilo,“ emotívne povedal po zápase tréner staronového škótskeho majstra Rodgers, ktorý v klube pôsobil medzi rokmi 2016 a 2019, pričom v úvodných dvoch sezónach pri kormidle oslavoval treble.

Prvenstvo v škótskej najvyššej súťaži garantuje miestenku v skupinovej fáze prestížnej Ligy majstrov. Rodgers už niekoľko minút po potvrdení zisku titulu povedal, že by bol veľmi rád, ak by s tímom dosiahol úspech aj na európskom fóre.

„Získavať tituly doma nie je samozrejmosť, aj keď si to mnohí myslia. Vieme však, že klub potrebuje aj medzinárodný úspech, keďže v ostatných rokoch ich bolo o čosi menej.

Urobíme všetko preto, aby sme boli ešte viac konkurencieschopní,“ doplnil kouč zo Severného Írska, ktorý počas kariéry pôsobil prevažne v anglických kluboch Watford, Reading, Swansea, Liverpool a Leicester.

Celtic počas celej ligovej sezóny prehral iba 3 z doterajších 37 duelov. Mimoriadne pozitívnu bilanciu má aj v rámci konfrontácie s Rangers.

„Zelenobieli“ neprehrali proti mestskému rivalovi ani jeden duel v tomto ročníku, pričom v troch zo štyroch prípadov sa tešili z výhry.

„Prvé mesiace po návrate neboli jednoduché. Strácali sme dosť bodov a v niektorých zápasoch sme hrali doslova trápne. V pravý čas sme však ukázali svoju kvalitu a skutočnosť, že máme dobre poskladaný tím. Rangers boli zdatným súperom. Síce sme ich trikrát zdolali, ale išlo o mimoriadne vyrovnané zápasy,“ uzavrel 57-ročný kormidelník.

Tabuľka škótskej ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Glasgow zostáva zelený. Celtic získal tretí škótsky titul v rade