Trenčín premárnil dvojgólový náskok a vo Zvolene vysoko prehral

Hráči Zvolena strieľajú jeden zo svojich gólov.
Hráči Zvolena strieľajú jeden zo svojich gólov. (Autor: TASR)
Sportnet|31. mar 2018 o 00:00

Domáci hokejisti sa ujali vedenia v sérii.

ZVOLEN. Hokejisti Zvolena začali úspešne semifinálovú sériu play off Tipsport ligy, keď zdolali v sobotu Trenčín 5:2 na vlastnom ľade.

Dukla pritom odštartovala duel lepšie a po dvoch góloch Branka Radivojeviča a Matúša Holendu tesne pred prvou sirénou viedla po prvej dvadsaťminútovke 2:0.

Za obratom nasmeroval Zvolenčanov Petr Obdržálek, ktorý skóroval v presilovke v 28. minúte. O vyrovnanie sa zaslúžil Milan Kytnár, ktorého gól v 36. minúte musel potvrdiť až videorozhodca.

Pozrite si momentky z 1. semifinálového zápasu Zvolen - Trenčín: fotogaléria

31.3.2018

Sedemdesiat sekúnd po začiatku tretej tretiny sa Zvolen dostal do prečíslenia a Peter Šišovský prihral Rastislavovi Špirkovi na víťazný gól.

Obrana Trenčína zlyhala aj pri štvrtom góle, Miloš Kelemen skóroval v 55. minúte osamotený pred brankárom Michalom Valentom. Záverečný zásah pridal Šišovský už do prázdnej bránky.

Druhý duel medzi rovnakými súpermi je na programe už v nedeľu 1. apríla o 18:00 opäť vo Zvolene.

Tipsport liga 2017/2018 - semifinále play off:

Zvolen - Trenčín 5:2 (0:2, 2:0, 3:0)

Góly: 28. Obdržálek (Špirko), 36. Kytnár (Coffman, Michal Chovan), 42. Špirko (Šišovský), 55. Miloš Kelemen (Špirko), 58. Šišovský - 18. Radivojevič (Starosta, Sojčík), 20. Holenda (Bezúch)

Vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše Ťavoda 10 min za nešportové správanie - Bačík 10 min za nešportové správanie, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kalina, Snášel - Gajan, Gavalier, 3452 divákov

Zvolen: MacIntyre - J. Kováčik, T. Bokroš, Hraško, Zeleňák, Ťavoda, Ulrych, L. Dubeň - Michal Chovan, Kytnár, Coffman - Miloš Kelemen, Špirko, Šišovský - Obdržálek, O. Steen, Puliš - Matis, V. Fekiač, T. Török - Martin Ďaloga

Trenčín: M. Valent - Starosta, Bačík, Frühauf, Cebák, Holenda, Bohunický, L. Romančík - Bezúch, Sojčík, Radivojevič - Marcel Hossa, Sádecký, M. Hecl - O. Mikula, Ölvecký, T. Varga - D. Hudec, Dlouhý, Gašparovič - Deveaux

/stav série: 1:0/

Hlasy po stretnutí:

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Vstup do zápasu bol z našej strany veľmi chladný. Niektoré veci sme si po prvej tretine povedali, začali sme v druhej fungovať a v tretej tretine sme to potvrdili aj ďalšími gólmi, víťazstvo bolo naše. Za ten výkon v druhej a tretej tretine sme si ho zaslúžili."

Peter Oremus, tréner Trenčína: "Presvedčili sme sa, že naozaj jedna tretina v takýchto zápasoch je strašne málo, čiže ten ďalší zápas musí byť taký, ako sme odohrali prvú tretinu. Práve toto rozhodlo o zápase, k tomu niet čo povedať, musíme sa vyvarovať tomu, čo sme ukázali v druhej a tretej tretine."

Online prenos: Zvolen - Trenčín (Tipsport liga 2017/2018, semifinále play off, 1. zápas)

Kaufland play-off Tipsport ligy Semifinále 2017/2018
31.03.2018 o 18:00
Zvolen
5:2
(0:2, 2:0, 3:0)
60' minúta
Ukončený
Trenčín
Prehľad
Góly a asistencie: 28. Obdržálek (Špirko), 36. Kytnár (Coffman, Michal Chovan), 42. Špirko (Šišovský), 55. Kelemen (Špriko), 58. Šišovský – 18. Radivojevič (Starosta, Sojčík), 20. Holenda (Bezúch). Rozhodca: Kalina, Snášel – Gajan, Gavalier – (Marušin, Ország – video). Diváci: 3452.
Prenos
Úvod zápasu vyšiel Dukle, ktorá viedla 0.2. Druhú tretinu však hostia nezvládli dovolil domácim vyrovnať a to nakoplo domácich k ideálnemu obratu. Tretiu tretinu domáci vyhrali 3.0 a celý zápas 5:2. Stav série je tak 1:0 pre HKM Zvolen. Ďakujem za pozornosť a dovidenia zajtra o 18:00. Príjemný večer.
Koniec zápasu.
59:48
Dukla končí zápas v útočnom pásme, ale zápas je rozhodnutý.
59:20
Puk je v síce v útočnom pásme Dukly, ale na hokejkách ho majú domáci hráči.
58:20
Gašparovič sa ocitol sám medzi kruhmi a v otočke vyslal strelu na domácu bránku, MacIntyre pohotovo vyráža.
57:41
57:41
goalZvolen dal gól!
Juraj Cebák stratil puk v strednom pásme. PETER ŠIŠOVSKÝ mu ho vypichol a do opustenej brány strieľa piaty gól. Rozhodnuté – 5:2.
57:36
Hostia v plnom počte.
57:26
Puk je v strednom pásme...
57:20
Domáci v plnom počte.
56:41
Michal Valent odchádza na striedačku a Dukla to skúsi vabank. Budeme hrať piati proti štyrom.
56:39
V hre štyroch proti štyrom aktívnejší hostia, Holenda páli s podobného miesta, odkiaľ zvyšoval na 0:2. Tentokrát ale MacIntyre dráhu puku videl a vyráža ho hokejkou na ochrannú sieť.
55:34
Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Ölvecký – 2 min., podrazenie).
55:31
importantHosťujúce mužstvo HK Dukla Trenčín v obrovskej šanci. Po Starostovej strele mal MacIntyre problémy, rozhodca vedľa brány rozpažil a tak zrejme puk zazvonil o konštrukciu. Následne Michal Chovan poslaný na ľad nedovolene a presilovka hostí končí.
55:19
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Török – 2 min., podrazenie).
54:30
54:30
goalZvolen dal gól!
Domáce prečíslenie dvoch na jedného končí opäť gólom vo Valentovej sieti. Rastislav Špirko prihral ideálne MILOŠOVI KELEMENOVI a ten krásne strelou švihom vymietol Valentovi ľavý horný roh brány – 4:2.

Asistoval: Rastislav Špirko.
53:55
Domáci už hrajú jednoducho a získané puky okamžite nastreľujú do útočného pásma a rýchlo odchádza striedať.
53:30
Po nepresnej rozohrávke Zvolenčanov sa bude vhadzovať v ich obrannom pásme. Nasleduje buly po ľavici Drewa MacIntyra.
53:16
Na útočnej modrej sa zrazili Kováčik s Coffmanom a okamžite mali hostia príležitosť, ale stav ostáva stále 3.2.
53:03
Starosta vošiel do pásma a okamžite strieľal príklepom. Domáci gólman chytá.
52:19
Rýchly domáci protiútok Petra Šišovského, ale v rozhodujúcej fáze strely spadol.
51:54
Aktivita Trenčína, Radivojevič si položil obrancu a prihrával Hossovi, ale MacIntyre bol rýchlejší.
Dnešné stretnutie sleduje 3452 divákov.
51:19
Domáci pozorne bránia a aktuálne veľmi Duklu do nejakých šancí nepúšťajú.
50:36
Viktor Fekiač prihral pred bránkou Torokovi, ktorému ale blafák pred bránu nevyšiel.
50:24
Tretia tretine ubieha veľmi rýchlo, hrá sa s minimom prerušení. Tempo je typické pre play off, vysoké. Hokej všetkých divákov musí baviť. Je vidieť, že úvodný zápas chcú vyhrať obe mužstvá. Kto vyhrá prvý duel bude určite v psychickej výhode.
49:59
importantVeľmi vysoké tempo, Tibor Varga sa dostal k puku na pravej strane útočného pásma, ale jeho strela mieri tesne vedľa pravej tyčky.
49:39
Steén zachytil puk v strednom pásme a nahodil ho do pásma, ale spoza červenej čiary. Iceing.
48:41
Hrá sa hore dole, veľmi veľmi dlho bez prerušenia. Aktuálne ale zakončenia ani jednému z mužstiev nevyšli.
47:45
importantHosťujúce mužstvo HK Dukla Trenčín v obrovskej šanci. Nepozornosť domácej obrany, zabudla na Holendu, ktorý dostal ideálnu prihrávku spoza brány, ale zasiahol proti nej fantastický MacIntyre.
46:53
Domáci v útoku, Ulrychova strela z pravej strany minula bránu a do útoku smeruje Dukla.
46:03
importantDomáci kolektív HKM Zvolen v obrovskej šanci. Michal Chovan, ktorý má v play off zatiaľ bilanciu 0+8, ,mohol streliť prvý gól. Natlačil sa drzo pred Valenta a skúsil blafák medzi nohy. Valent ale výborne chytá.
45:47
Dukla pomaličky vyrovnáva hru, ale to znamenalo iba to že domáci nemajú talk a ani šance.
44:10
Aktuálne v útočnom pásme Dukla, ale Hecl iba bojuje o puk pri mantineli a následne Dukla o puk prišla.
43:09
Zvolen pokračuje v aktivite, teraz Valent vytiahol zákrok po strele Tomáša Bokroša od modrej čiary.
42:20
Zvolen tlačí a je aktuálne lepším mužstvom, aj štvrtá domáca lajna sa dostala do šancu, ale Viktor Fekiač sám medzi kruhmi ju nevyužil. STrela skončila zrazená mimo brány.
41:10
41:10
goalZvolen dal gól!
HKM Zvolen ide prvýkrát v sérii do vedenia. Prečíslenie dvoch na jedného. Peter Šišovský ideálne prihral RASTISLAVOVI ŠPIRKOVI a ten vystrelil okamžite bez prípravy a strela po ľade končí v sieti. Ideálny obrat HKM z 0.2 na 3.2.

Asistoval: Peter Šišovský.
40:25
Peter Sojčík z uhla nahadzoval puk na bránu, ale MacIntyre si postrážil bližšiu tyčku.
40:25
Domáci v plnom počte.
40:03
Úvodné buly vyhral opäť Milan Kytnár.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Strely na bránu po dvoch tretinách 24:25.
Úspešnosť na vhadzovaní 25:17.
Tak ako vyšla prvá tretina Dukle, tak táto druhá bola jasne v réžii Zvolena. HKM od začiatku bol aktívnejší, najprv Obdržálek v presilovke znížil. Následne Chovan zahodil šancu na vyrovnanie, ale domáci nakoniec predsalen vyrovnali, keď sa v dorážke po prečíslení dvoch na jedného presadil Kytnár. Pred treťou tretinou je teda všetko otvorené.
Ďalšia tretina sa začne približne o 19:59.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:42
Teraz sa Dukla vyhodila z pásma sama, kapitán hostí Radivojevič poslal tak rýchly puk, že obranca ho nedokázal zachytiť.
39:20
Dukle sa táto presilovka nedarí, opäť sa nedokázali dostať do pásma a puk skončil na striedačke.
39:03
Na ľade na modrej čiare ostáva ležať Boris Sádecký, ale faul to podľa rozhodcov nebol a vhadzovať sa bude pred Valentom.
38:27
Steén vyhral buly a domáci puk okamžite vyhadzujú.
38:25
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Zeleňák – 2 min., nedovolené bránenie).
37:52
Tomáš Bokroš výborne vysunul Chovana, ale ten zaváhal a pokúšal sa o akúsi otočku.
36:59
importantZvolen v laufe, tlačí sa do útoku a mal ďalšiu šancu. Oscar Steén bol sám s pukom pri pravej tyčke, ale Valent bol rýchlejší. Hra ale mala byť prerušená, lebo Romančík inkasoval puk do tváre a očividne sa zvýjal od bolesti, toto si mali rozhodcovia všimnúť.
35:44
35:44
goalZvolen dal gól!
Neuveriteľné, po dlhom rozhovore je gól nakoniec uznaný ako platný a začíname odznova. Gól bol nakoniec pripísaný MILANOVI KYTNÁROVI, ktorý bol pri dorážke zrejme najbližšie. Brána bola podľa videorozhodcu posunutá, až keď bol puk v sieti.

Asistovali: Tim Coffman a Michal Chovan.
35:44
V boxe časomiery sa radí celkovo štvorica rozhodcov a ten čo telefonuje sa opäť vracia telefonovať s videorozhodcom.
35:44
importantDomáci kolektív HKM Zvolen v obrovskej šanci. Prečíslenie dvoch na jedného. Chovan prihral Coffmanovi, jeho strelu Valent vyrazil, ale puk nakoniec zrejme skončil v bráne, ale keďže nevedno od koho opäť sa hlavný rozhodca obrátil na videorozhodcu.
35:26
Trenčín vyhral buly na Bohunického a výborný zákrok domáceho gólmana.
35:23
Dukla zavrela domácich po dlhom čase, Tomáš Starosta nahadzoval puk od modrej na bránu, ale MacIntyre puk videl a chytá ho do lapačky.
34:38
Tresty sú teda nasledovné.
Zvolen – Kelemen, Ťavoda 2+10
Trenčín – Bezúch, Sojčík
Všetci po dve minúty za hrubosť.
34:38
Bitka za domácou bránkou. Je tam spolu všetkých desať hráčov. Nakoniec sme ale tradičnú férovku dvoch bitkárov nevideli a rozhodcovia kohútov oddelili. Určite ale budeme vylučovať.
33:50
Domáci kolektív HKM Zvolen v obrovskej šanci. Michal Chovan mal na hokejku puk a vyrovnanie, ale v stopercentej šanci nedokázal trafiť prázdnu bránu.
33:27
Bokrošov výborný pokus vystrašil Valenta, trafil ho niekde do hrude.
32:14
importantDomáci kolektív HKM Zvolen v obrovskej šanci. Jozef Kováčik vyslal od modrej strelu vyslovene na teč, pred Valentom puk jemne tečoval Puliš, ale trenčiansky gólman vystihol aj túto zmenu puku. Fantastický hosťujúci gólman Michal Valent.
31:58
Špirko vyhral buly a Puliš okamžite strieľal, strela však ide mimo.
31:50
Zrejme prvé zakázané uvoľnenie zápasu. Ďalšie buly pred Valentom.
31:09
Dukla zaútočila, ale finálna prihrávka Tibora Vargu na Hossu vytečovala domáca obrana.
30:35
Druhá tretina je jednoznačne v réžii domácich. Dvojnásobnú presilovku však Zvolenčania nevyužili. Naďalej sú však aktívnejší. Teraz strela Ťavodu končí opäť u Valenta v lapačke.
30:11
Hostia v plnom počte.
29:49
Špirko prihral Hraškovi a ten strieľal opäť bez prípravy, ale strela šla presne do stredu brány. Dukla už v štvorici.
29:22
importantHraškova prihrávka na Obdržálka, ale po jeho strele bez prípravy puk ukrýva Valent. Dlho avizovaná strela Obdržálka.
28:54
Dukle sa podarilo puk vyhodiť.
28:10
Nasleduje 97 sekundová presilovka 5:3.
28:10
Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Hudec – 2 min., hákovanie).
28:03
Hlavný rozhodca avizuje ďalšie trenčianske vylúčenie.
27:47
Keďže trenčiansky challenge nebol úspešný Dukla inkasuje dve minúty za zdržiavanie.
27:47
27:47
goalZvolen dal gól!
Obrovská skrumáž pred Valentom nakoniec predsalen končí gólom, Pulišov pokus ešte Valent s problémami vyrazil, štyria hráči stáli na hranici bránkoviska. Následne ale rastislav Špirko vynikajúco našiel PETRA OBDRŽÁLKA na opačnej strane a ten už mal pred sebou prázdnu bránku – 1:2. Trenčianska lavička si ešte vzala challenge a gól musel odobriť videorozhodca.

Asistovali: Rastislav Špirko a
26:54
Dukla opäť vyhodila puk cez všetky čiary.
26:30
HKM Zvolen hrá prvú presilovku ale buly prehral.
26:25
Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Bačík – 2 min., zovretie puku).
25:59
Ojedinelý útok Dukly v tejto tretine a nebezpečná strela švihom od Petra Ölveckého, Drew MacIntyre vyráža vyrážačkou do rohu ihriska.
24:54
Tečovaná Ťavodova strela nakoniec skoro vytvorila šancu voľnému Pulišovi. Domácemu hráčovi však chýbalo k puku niekoľko krokov.
23:58
Špirko vyzvŕtal obranu hostí, bekhendom poslal puk ešte Hraškovi. Ten to skúsil poslať medzi betóny, ale Valent jeho pokus chytá.
23:00
Zvolen zvyšuje početnosť streľby, Chovan na modrej posunul naľavo Kováčikovi, ktorý triafa Valenta do prilby, hra je prerušená.
22:22
importantNa modrej čiare sa k puku dostal osamotený Tomáš Török, vystrelil príklepom na vyrážačku, ale Valent vytiahol ďalší dobrý zákrok.
21:18
Domáci v úvode aktívnejší, Špirko poslal v strednom pásme puk Šišovskému, ktorý to skúsil na Valenta spoza obrancu. Tretí Valentov zákrok v tejto tretine.
20:16
Kytnár vyhral buly na modrú čiaru ku Kováčikovi a ten okamžite pálil bez prípravy. Valent chytá puk na telo.
20:03
Úvodné buly vyhral Milan Kytnár.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Po prvej tretine vedie Dukla 0:2, zásluhou efektívneho záveru tretiny. Dva zlepené góly v závere znamenajú pre Duklu veľa. Stačí jej totiž brániť tento výsledok a už viac krát sme sa v lige presvedčili, že práve toto Dukla ovláda ideálne. Domáci zahrali prvú tretinu bez potrebného nasadenia a ak chcú so zápasom niečo urobiť musia sakra zabrať.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:49.
Strely po prvej tretine 5:10
Vhadzovania po prvej tretine 5:9
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:48
19:48
goalTrenčín dal gól!
Dukla Trenčín 12 sekúnd pred koncom zvyšuje. MATÚŠ HOLENDA vypálil puk z ľavej strany, tesne za modrou čiarou a prepálil pred sebou vrátane MacIntyra – 0:2.

Asistoval: Juraj Bezúch.
19:23
Starostove vysoké nahodenie do pásma končí v lapačke domáceho brankára.
18:51
Dukla pri chuti a v Ďalšej šanci. Holenda pálil z ľavého krídla príklepom, ale MacIntyre puk vyráža.
17:57
17:57
goalTrenčín dal gól!
Prekrásna kombinačná akcia Dukly Trenčín. Domáci zabudli dokonca na dvojicu hráčov pred bránkou. Sojčík spoza brány poslal puk na Starostu, ten ešte predĺžil na BRANKA RADIVOJEVIČA a jeho teč končí v sieti.

Asistovali: Tomáš Starosta a Peter Sojčík.
17:01
Zatiaľ veľmi opatrná tretina, málo hokejových akcií a málo šancí.
16:25
Zvolen nasťahovaný v útočnom pásme, obrovské súboje o puk pri mantineloch a nakoniec sme žiadnu šancu nevideli.
15:11
Chovan nahadzoval puk "do ohňa" kde číhal nabehnutý Ťavoda, nakoniec ale minul puk.
14:27
Dukla aj vďake presilovke aktuálne má mierne navrch, ale stále sme tu bez gólu.
13:33
Domáci v plnom počte. Prvá presilovka série nebola využitá.
13:05
Ulrych vyhadzuje puk cez všetky čiary.
12:38
Fruhauf na modrej posunul puk Hossovi, ktorý vypálil bez prípravy, ale MacIntyre videl dráhu puku a chytá ho.
12:05
importantHosťujúce mužstvo HK Dukla Trenčín v obrovskej šanci. Radivojevič prihrával pred bránu Ölveckému, ale ten v dobrej pozícii prestrelil zvolenskú bránu.
11:33
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Dubeň – 2 min., sekanie).
11:33
Šance Dukly, Juraj Bezúch sa natlačil pred bránu a domáci ho zastavili iba za cenu faulu.
11:25
Bačík bol na výlete ale spoza bránky nikoho nenašiel.
10:50
Zvolen nasťahovaný v útočnom pásme, ale je s pukom iba pri mantineloch a odtiaľ sa góly nedávajú.
10:25
Zvolenský ofsajd, ale zaujímavejšie bolo, že sa do seba pustili Ťavoda s Bohunickým. Nebyť rýchleho zásahu čiarových rozhodcov videli by sme zrejme prvú bitku série.
09:20
Ako na hojdačke, teraz Zvolen zatlačil Duklu, ale Kelemen nakoniec prišiel pri mantineli o puk.
08:39
Po množstve rotácií v útočnom pásme nakoniec Dukla odišla bez šance.
07:58
Aktuálne aktívnejší hostia, ktorí HKM zavreli v ich pásme a skúšajú niečo vymyslieť.
06:48
Fruhaufove nahodenie bolo nakoniec viac nebezpečné ako zamýšľal, lebo domáci gólman ho zbadal zrejme v poslednej chvíli a len tak tak zasiahol.
05:40
Na Radivojeviča už smerovala finálna nahrávka do dobrej šance, ale domáci obranca v poslednej chvíli puk vytečoval.
05:13
Zatiaľ vidíme strely len zo stredných alebo ďalekých pozícií. Tú druhú teraz predviedol Matis a domáci tak získali pásmo.
04:38
Máme za sebou opatrný úvod, typický pre začiatok série. Nik nechce spraviť chybu a posadiť súpera na koňa.
03:24
Špirko sa preštrikoval modrou čiarou, zaviezol puk do pásma, ale potom ho stratil.
03:03
Prvé prerušenie po troch minútach. MacIntyre ukrýva v lapačke Radivojevičovu strelu spoza Kováčika.
02:25
Zákrok má za sebou aj Valent po strele Toroka, rovnako ale iba slabá strela.
01:30
Prvá strela zápasu, Ondrej Mikula vyslal ale iba ľahký puk. Domáci gólman nemal problémy.
01:01
Hossa spoza obrancu iba bolestivo nastrelil Hraška.
00:30
Dukla hneď po 30 sekundách strieda...
00:02
Úvodné buly vyhral domáci center Milan Kytnár a domáci spoza brány okamžite zakladajú prvú útočnú akciu.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Nasleduje hymna SR a po nej sa nám zápas začne. Prajem Vám príjemný športový zážitok Vážení športoví priatelia...
Vyzerá, že to dnes bude zaujímavý súboj nielen na ľade, ale i v hľadisku. Do Zvolena totiž dorazila aj početná enkláva Trenčianskych fanúšikov.
Zvolen prišiel v štvrťfinále o Nicka Rossa. Najproduktívnejší obranca suťaže už má žiaľ ako sa hovorí "po sezóne" a stále nenastúpi ani ďalší obranca Adam Drgoň, ktorý nehral od 11.februára. Hrať nebude ani kanaďan Rob Flick, ostatní hráči sú v poriadku a sú v zostave resp. ako zdraví náhradníci.
Trenčínu dlhodobo chýba Michal Hlinka, vyše mesiaca Ján Pardavý ml. a v zostave dnes nie sú ani Jozef Švec a Marek Pač.
Obe mužstvá nastupujú v takmer ideálnych zostavách, zámerne píšem takmer, lebo nejaké absenciu predsalen sú.
Úvodné zostavy:

HKM Zvolen: MacIntyre (Šimko) – Bokroš, Kováčik, Zeleňák, Hraško, Ulrych, Ťavoda, Dubeň – Coffman, Kytnár, Chovan (C) – Šišovský, Špirko, Kelemen – Puliš, Steén, Obdržálek – Török, V.Fekiač, Matis – Ďaloga (tréner P.Mikula)

Dukla Trenčín: Valent (Hiadlovský) – Bačík, Starosta, Cebák, Frűhauf, Bohunický, Holenda, Romančík – Radivojevič (C), Sojčík, Bezúch – Hecl, Sádecký, Hossa – T.Varga, Ölvecký, O.Mikula – Gašparovič, Dlouhý, Hudec – Deveaux (tréner P.Oremus)

Rozhodca: Kalina, Snášel – Gajan, Gavalier – (Marušin, Ország – video).
Vo Zvolene dnes štartuje druhá semifinálová dvojica Zvolen – Trenčín a poďme hneď na zostavy...
Príjemný podvečer zo Zvolena...
Vážení športoví priatelia, srdečne Vás vítame pri sledovaní 1.zápasu semifinálovej série Kaufland play off Tipsport ligy 2017/2018. V druhej semifinálovej dvojici si skrížia hokejky Zvolen s Trenčínom. My Vám zo stretnutia pod Pustým Hradom tradične ako vždy prinášame textový prenos, vďaka ktorému Vám určite neunikne nič podstatné.

Konečná tabuľka základnej časti Tipsport ligy:
1. Nitra – 112 bodov
2. ZVOLEN – 110 bodov
3. TRENČÍN 109 bodov
4. Banská Bystrica – 108 bodov
5. Košice – 98 bodov
6. Poprad – 91 bodov
7. Žilina – 71 bodov
8. Nové Zámky – 60 bodov
9. Liptovský Mikuláš – 57 bodov
10. Detva – 40 bodov

Trenčínv štvrťfinále prešiel prekvapivo ľahko cez Poprad 4:0 na zápasy. Všetky zápasy skončil rozdielom jedného či dvoch gólov, ale presne tak stretnutia vyhrával Trenčín aj počas základnej časti. Od začiatku ročníka Dukla vsádzala na defenzívu a to slávilo úspech. Dukla ligu veľmi dlho viedla, ale vedenie neudržala, klesla až na piate miesto. V závere sa ale pozbierala a atakovala dokonca druhú priečku, ktorá jej ušla o bod. Play of vyhrávajú defenzívy a pokiaľ bude fungovať tá Trenčianska, môžu byť Vojaci úspešní...

Zvolen v prvom kole na postup cez Žilinu potreboval až šesť zápasov. Posledné tri zápasy ale vyšli úspešnejšie pre HKM. Na rozdiel od Dukly, HKM hral počas dlhodobej časti útočný hokej. Zvolen veľa gólov dával, ale aj veľa dostával. Istota v bránke prišla až pred uzávierkou prestupov príchodom kanaďana MacIntyra. Za stavu 1:2 na zápasy pre Žilinu zložil tréner Mikula útok Chovan-Kytnár-Coffman, ktorý sa neskôr ukázal ako veľmi dobrá voľba. Zvolen však už nemôže počítať so službami Nicka Rossa. Najproduktívnejší obranca súťaže má už po sezóne a otázne je že či a kedy zasiahne do série Adam Drgoň, ktorý mal dlhšie zranenie v dolnej časti tela. Zvolen má v play off celkom úspešných strelcov, Šišovský aj Kytnár už dokázali streliť dokonca hetrik. Ak bude Zvolen strelecky efektívny môže cez Duklu postúpiť...

Inými slovami, očakáva sa súboj Zvolenskej ofenzívy s Trenčianskou defenzívou. Vzhľadom na vyrovnanosť oboch týchto tímov už počas dlhodobej časti predpokladám dlhú sériu.

Najproduktívnejší hráči HKM ZV v play off:
Milan Kytnár 8b (5+3) 6z, +/- (+8)
Tim Coffman 7b (2+5) 6z, +/- (+2)
Michal Chovan 7b (0+7) 6z, +/- (+8)

Najproduktívnejší hráči Dukla TN v play off:
Peter Sojčík 3b (3+0) 4z, +/- (+1)
Tibor Varga 3b (1+2) 4z, +/- (+1)
Radek Dlouhý 3b (1+2) 4z, +/- (+1)

Štatistiky brankárov ZV v play off:
Drew MacIntyre 6 zápasov – úspešnosť zásahov 93,41% – priemer 1,84 – žiadne čisté konto

Štatistiky brankárov TN v play off:
Michal Valent 4 zápasy – úspešnosť zásahov 95,31% – priemer 1,50 – 1 čisté konto

Vzájomná bilancia v tejto sezóne je vyrovnaná 3:3, skoro všetky zápasy boli veľmi vyrovnané.

Vzájomné zápasy v sezóne 2017/2018:
Trenčín – Zvolen 3:1
Zvolen – Trenčín 6:3
Trenčín – Zvolen 3:4 pp
Zvolen – Trenčín 3:4 sn
Trenčín – Zvolen 1:3
Zvolen – Trenčín 4:5
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Trenčín premárnil dvojgólový náskok a vo Zvolene vysoko prehral