Zomrel útočník NY Rangers Derek Boogaard, príčina nie je známa

Jody Shelley (vľavo) z Philadelphie v pästnom súboji s Derekom Boogaardom.
Jody Shelley (vľavo) z Philadelphie v pästnom súboji s Derekom Boogaardom. (Autor: TASR)
SITA|14. máj 2011 o 10:09

Vo veku 28 rokov skonal kanadský hokejista Derek Boogaard. Informáciu priniesol útočníkov klub zámorskej NHL New York Rangers v piatkovom komuniké.

NEW YORK.

"Derek bol extrémne milým a láskavým človekom. Zároveň sme ho poznali ako veľmi hĺbavého muža. Bude nesmierne chýbať všetkým, ktorí ho poznali. Vyjadrujeme najhlbšiu sústrasť rodine, priateľom a spoluhráčom v tomto ťažkom období," uviedol prezident a generálny manažér NYR Glen Sather.

"Derek bol počas svojho pôsobenia v klube Minnesota Wild pre tím nenahraditeľným hráčom, podával skvelé výkony a bol pevnou súčasťou mužstva. Medzi fanúšikmi bol veľmi obľúbený a bude chýbať celej NHL,“ uviedol v stanovisku bývalý Boogaardov klub Minnesota Wild.

Podrobnosti o skone Boogaarda nie sú známe. Tím Minnesota Wild, za ktorý ľavý krídelník hrával päť sezón, uviedol, že rodáka zo Saskatoonu našli mŕtveho členovia rodiny v jeho byte v Minneapolise. Podľa vyšetrovateľov veľa napovie súdna pitva.

Boogaard v 277 zápasoch v základnej časti profiligy za Minnesotu a Rangers zaznamenal 3 góly a 13 asistencií a mal na konte 589 trestných minút.

Aj keď na ľade bol známy ako tvrdý ochranca hviezd, v súkromí sa venoval rôznym charitatívnym projektom. Podporoval organizáciu na pomoc deťom vojakov. Počas pôsobenia v New Yorku zasa založil organizáciu "Boogaard´s Booguardians" a pozýval členov armády a ich rodinných príslušníkov na zápasy v Madison Square Garden.

Boogaarda považovali na jedného z najtvrdších mužov na ľade NHL. Pred štyrmi rokmi v lete priletel na Slovensko a v zostave Demitra Teamu odohral v Trenčíne súboj proti Jágr Teamu. Dlho s ním hrával v jednom tíme Marián Gáborík, jeho dobrým priateľom bol Pavol Demitra.

"Derek je vo svojej práci najlepším v lige. Dokáže zastrašiť protihráčov a nemyslím si, že by chcel od neho niekto schytať. V ostatných rokoch urobil veľký pokrok aj po hokejovej stránke. Pomáhal každému z tímu, nerobil to pre jedného hráča, ale pre celé mužstvo. Hokejisti a zvlášť obrancovia nechcú hrať proti nemu. Keď sa rozbehne a niekoho narazí, vyzerá to hrozivo,“ povedal pred rokom pri príchode Boogarda do Rangers Marián Gáborík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zomrel útočník NY Rangers Derek Boogaard, príčina nie je známa