Zomrel Gáboríkov spoluhráč z New York Rangers

Derek Boogaarda
Derek Boogaarda (Autor: SITA/AP)
SITA|15. máj 2011 o 10:27

Podľa polície môže trvať až niekoľko týždňov, kým sa vyšetria okolnosti záhadnej smrti kanadského hokejistu Dereka Boogaarda.

MINNEAPOLIS. Rodáka zo Saskatoonu našli v piatok mŕtveho v jeho byte v Minneapolise členovia rodiny. "Nemyslím si, že máme nejaké odpovede na to, čo sa stalo a prečo sa to stalo," uviedol v sobotu hráčov agent Ron Salcer.

Približne o 18.15 h miestneho času dostali podľa vyššieho dôstojníka minneapoliskej polície Williama Palmera jeho podriadení správu o mužovi, ktorý už nedýcha. Požiarnici boli prvými, ktorí dorazili na miesto činu a skonštatovali Boogaardovu smrť.

Nepredpokladá sa, že by šlo o trestný čin

Palmer prezradil, že "strážcovia zákona" zatiaľ nepredpokladajú, že by v tomto prípade išlo o nejaký trestný čin. Celý prípad je však v štádiu vyšetrovania. Podľa vyšetrovateľov veľa napovie súdna pitva. Tú previedli už v sobotu, podľa Carol Allisovej však bude trvať ešte aspoň dva týždne, kým budú mať k dispozícii presné výsledky.

Ako v sobotu uviedlo na svojej internetovej stránke periodikum Minneapolis Star Tribune, Boogaardova rodina súhlasila s venovaním jeho mozgu univerzite v Bostone, ktorej experti skúmajú poruchy mozgu u športovcov.

Pamiatku obávaného "strážcu hviezd" si uctili aj pred úvodným zápasom finálovej série Východnej konferencie medzi mužstvami Boston Bruins a Tampa Bay Lightning (2:5).

"Správy o tom, že sme stratili niekoho takého mladého a silného, ohromili a prekvapili každého v NHL. Sme naozaj smutní. Posielame svoju najhlbšiu sústrasť každému, kto poznal a miloval Dereka Boogaarda. Všetkým, ktorí s ním hrali a pracovali a tiež tým, ktorí mali radi jeho zapálenosť pre tento šport," uviedol v stanovisku komisár profiligy Gary Bettman.

Šokovaný Gáborík: Bol jedným z najlepších v tom, čo robil

Správa o smrti kanadského hokejistu šokovala aj jeho spoluhráča z New Yorku Rangers a Minnesoty Wild Mariána Gáboríka, ktorý častokrát ťažil z pomoci tohto krídelníka.

"Bola to pre mňa šokujúca novinka," skonštatoval odchovanec trenčianskeho hokeja a pokračoval: "S Boogeym som hral dlhý čas v Minny (Minnesota - pozn.) a tiež v New Yorku. Bol to perfektný chlap."

"Vychádzali sme spolu veľmi dobre. Navzájom sme si pomáhali na ľade i mimo neho. Boli sme si blízki. Mali sme dobrý vzťah a pomáhal som mu pri jeho príchode do New Yorku. Je to veľmi smutná správa. Bol jedným z najlepších v tom, čo robil. Každé mužstvo by chcelo mať takéhoto hokejistu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zomrel Gáboríkov spoluhráč z New York Rangers