Magoni: Som šťastný, že som späť na Slovensku. Potešilo ma, že mi ľudia ďakovali

Livio Magoni.

Magoni: Som šťastný, že som späť na Slovensku. Potešilo ma, že mi ľudia ďakovali

Livio Magoni. (Autor: TASR)
Livio Magoni.
Livio Magoni. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|5. jún 2023 o 13:05

S novou zverenkyňou je to odlišné - sústredí sa iba na jednu disciplínu.

LIVIO MAGONI patrí k najuznávanejším trénerom v lyžiarskej komunite. K veľkému krištáľovému glóbusu doviedol Tinu Mazeovú i Petru Vlhovú

Vlaňajšia spolupráca s rakúskym tímom nevyšla a už pred šampionátom vo Francúzsku bol Talian bez práce. Sklamaný poznamenal, že ho už nik nepotrebuje. Vášeň pre lyžovanie znovu objavil v klube Magoni International Ski Team. 

A potom prišla ponuka od Martiny Dubovskej.

„Nebol to môj cieľ, aby som sa vrátil do kolotoča SP. Martina sa mi zdôverila a ja som sa rozhodol jej pomôcť,“ reagoval rodák zo Selvina. 

V rozhovore sa dozviete:

  • Ako sa Dubovská zmenila za posledné roky? 
  • Ako jej prispôsobí tréning? 
  • Na čom chcú najviac zapracovať? 
  • Čo je hlavný cieľ s novou zverenkyňou? 
  • Ako na neho ľudia na Slovensku reagovali? 

Ako prišlo k spolupráci s Martinou Dubovskou? 

Bol som v kontakte s jej otcom už od konca marca. Ján Dubovský je môj dlhoročný priateľ a požiadal ma, či mu viem pomôcť spoločne s mojim tímom. Začali sme sa obzerať po možnostiach. Teraz je všetko v poriadku a s Martinou spolupracujeme. 

Trénujeme spoločne aj s mojim tímom – Magoniho medzinárodný lyžiarsky tím, kde sú štyria tréneri a jeden fyzioterapeut. Je tam aj moja sestra. Spolu nás je sedem a trénujeme desať športovcov. 

Môj tím pomáha lyžiarkam, ktoré majú problém s federáciou alebo potrebujú špeciálny tréning. Máme základňu na severe Talianska vo Vipitene, kde sú k dispozícii zjazdovky a lyžiarske náčinie ako na pretekoch Svetového pohára. 

Takisto spolupracujem s piatimi lyžiarskymi strediskami. Vytvárame výborné podmienky pre tréning. Nemáme s tým vôbec žiadny problém. Na tréning slalomu sú v Európe výborné podmienky aj v lete. Nepotrebujeme ísť nikam mimo. 

Martina však bude mať veľa sústredení aj sama, pretože potrebuje špeciálne tréningy. 

V poslednom rozhovore ste uviedli, že Magoniho vo Svetom pohári už nikto nechce. Určite ste sa ponuke potešili. 

Musím priznať, že potom som sa už do Svetového pohára nechcel vrátiť. Bol som spokojný s prácou v mojom tíme, kde máme veľa mladých a tvrdo pracujúcich športovcov. Môj sen je im pomáhať. Sú to lyžiari, ktorí nemajú veľký rozpočet. 

Potom však prišla Martina a zdôverila sa mi so svojimi problémami. Nemala to v živote ľahké. Dohodol som si všetko aj s mojim tímom. Nebol to môj cieľ, aby som sa vrátil do kolotoča SP. 

Máme za sebou prvý tréning v Rakúsku. Som šťastný. Bolo príjemné ju znova vidieť. Poznáme sa veľmi dobre. 

Dubovskú ste trénovali v minulosti v rámci medzinárodného tímu. 

Áno, predtým ako som trénoval s Petrou Vlhovou. Bol to tím zložený z troch-štyroch dievčat. Spolupráca bola vtedy výborná, všetko fungovalo. 

Poznám ju a poznám aj jej problémy. Viem, ako sa s nimi vyrovnať. Jej kondičný tréner je Šimon Klimčík, s ktorým som už takisto spolupracoval v minulosti prostredníctvom Petry. On takisto pozná dobre môj systém. 

Ako sa odvtedy zmenila vaša zverenkyňa? 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Magoni: Som šťastný, že som späť na Slovensku. Potešilo ma, že mi ľudia ďakovali