Bola odvážna a útočila na Top 10. V cieli však bola Vlhová nahnevaná

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas super-G v Zauchsensee.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas super-G v Zauchsensee. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|16. jan 2022 o 12:03 (aktualizované 16. jan 2022 o 13:27)

Víťazkou sa stala Talianka Federica Brignoneová.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2021/2022

Ženy - super-G v Zauchensee (Rakúsko):

1.

Federica Brignoneová

Taliansko

1:10,84 min

2.

Corinne Suterová

Švajčiarsko

+ 0,04 s

3.

Ariane Raedlerová

Rakúsko

+ 0,17 s

4.

Marta Bassinová

Taliansko

+ 0,43 s

5.

Tessa Worleyová

Francúzsko

+ 0,51 s

5.

Laura Gaucheová

Francúzsko

+ 0,51 s

9.

Ester Ledecká 

Česko

+ 0,60 s

18.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,90 s

ZAUCHENSEE. Talianska lyžiarka Federica Brignoneová sa stala víťazkou nedeľňajšieho superobrovského slalomu v rakúskom Zauchensee.

Jej čas 1:10,84 min sa žiadnej zo súperiek nepodarilo prekonať. Najbližšie k tomu bola Švajčiarka Corinne Suterová, ale napokon dosiahla o štyri stotiny horší čas.

Tridsaťjedenročná Brignoneová si pripísala na konto už osemnáste víťazstvo vo Svetovom pohári a šieste v super-G.

Práve v tejto disciplíne zaknihovala posledné tri triumfy, pred Zauchensee vyhrala v prebiehajúcej sezóne aj v St. Moritzi a v uplynulej vo Val di Fassa.

"Som veľmi šťastná. Mám pocit, že dnes nepredviedol nikto perfektnú jazdu, každá niekde chybovala. Momentálne sa cítim lepšie v super-G ako v obrovskom slalome, získala som v ňom viac," povedala víťazka pre RTVS.

Vlhová: Chcela som to urobiť lepšie

Slovenka Petra Vlhová predviedla podstatne odvážnejší výkon než v sobotňajšom zjazde. V porovnaní s treťou Adriane Raedlerovou mala ešte na poslednom medzičase lepší čas, ale spodná časť jej nevyšla podľa predstáv.

Spravila chybu, ktorá ju v cieli veľmi mrzela. Rodáčke z Liptovského Mikuláša to napokon stačilo s mankom 0,9 sekundy na Brignoneovú na 18. miesto. Za elitnou desiatkou Slovenka zaostala len o 26 stotín.

"Ako vychádzame z lesa, som spravila obrovskú chybu a stratila veľmi veľa času. Je to dobrý výsledok, ale z toho, aký som mala pocit, akú chybu som urobila a kde som, tak som veľmi nahnevaná.

Bola to už mierna rovina a nájazd do posledného úseku, kde som bohužiaľ urobila chybu. Chcela som to urobiť lepšie, ale nakoniec to takto dopadlo," povedala Vlhová v bezprostrednom rozhovore pre RTVS. 

Preteky v Rakúsku splnili účel

V hodnotení Svetového pohára naďalej vedie Američanka Mikaela Shiffrinová s 966 bodmi. Jej náskok pred druhou Vlhovou sa scvrkol na rozdiel 37 bodov.

Účasť v Zauchensee, kde sa predstavila aj v sobotňajšom zjazde, vníma rodáčka z Liptovského Mikuláša pozitívne s výhľadom na ZOH v Pekingu.

"Myslím si, že to splnilo účel, za ktorým sme sem išli. Na to, že som dlho nestála na dlhých lyžiach, sa mi išlo dobre, mala som dobré medzičasy, no keď potom urobím takúto chybu, tak to zamrzí," dodala držiteľka slalomového glóbusu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Bola odvážna a útočila na Top 10. V cieli však bola Vlhová nahnevaná