Vlhová už v sobotu nepôjde. Obrovský slalom v americkom Killingtone zrušili

Slovenka Petra Vlhová (vpravo) a Američanka Mikaela Shiffrinová.
Slovenka Petra Vlhová (vpravo) a Američanka Mikaela Shiffrinová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. nov 2021 o 16:50 (aktualizované 27. nov 2021 o 17:10)

Slovenka bola priebežne druhá najlepšia.

KILLINGTON. Sobotný obrovský slalom Svetového pohára v americkom Killingtone zrušili pre nepriaznivé počasie.

Prvé kolo stihlo odjazdiť deväť pretekárok, priebežnou líderkou bola Francúzka Tessa Worleyová. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová strácala na druhom mieste osemnásť stotín.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová otvorila 1. kolo obrovského slalomu. Popasovala sa s náročnými podmienkami a finišovala s časom 49,74 sekúnd.

Priebežne tretia bola Švajčiarka Lara Gutová Behramiová s odstupom 0,29 s. Prvé kolo vôbec nevyšlo domácej spolufavoritke Mikaele Shiffrinovej, ktorá nabrala stratu na líderku +1,38. Po odjazdení deviatich pretekárok bola predbežne posledná.

"Sú to moje domáce preteky, rada tu jazdím. Ale dnes je veľmi veterno. No nemyslím si, že je to nebezpečné. Je to ťažký boj s vetrom, ale je to šport pod holým nebom. Som vďačná, že všetci tu v Killingtone tvrdo pracovali na tom, aby sa preteky mohli uskutočniť," uviedla Američanka v cieli.

Neskôr preteky prerušili a následne zrušili pre nepriaznivé poveternostné podmienky a zlú viditeľnosť.

Pôvodný štart organizátori odložili o polhodinu, v americkom stredisku fúkal silný vietor a navyše padal sneh.

"Bola som naozaj prekvapená, že sa preteky vôbec začali. Povedala som už predtým, že sa nedá jazdiť. Neviem, prečo sme čakali pol hodiny, nič sa nezmenilo. Ak mám zhodnotiť svoju jazdu, nevidela som poriadne všetky bránky. Je to veľmi otázne. Minulý rok v Semmeringu fúkal rovnaký vietor, bolo to nebezpečné a napokon sa preteky zrušili," uviedla pre portál laola1.at Rakúšanka Ramona Siebenhoferová, ktorá išla ako posledná.

Na trať prvého kola sa nedostali viaceré lyžiarky, medzi nimi aj Slovinka Meta Hrovatová. Tá uviedla: "Hovorila som aj s niektorými dievčatami, ktoré prešli cieľom a viem, že vietor bol veľmi silný. Dnes by to neboli férové preteky."

V americkom stredisku by sa mal v nedeľu uskutočniť slalom, prvé kolo je na programe o 15.45 SEČ. Vlhová si ako víťazka prvých dvoch slalomov Svetového pohára vo fínskom Levi vybrala pre nedeľný štart prvé štartové číslo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová už v sobotu nepôjde. Obrovský slalom v americkom Killingtone zrušili