Vlhová pokazila druhé kolo: Robila som chyby od štartu až do cieľa

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|28. jan 2023 o 13:23 (aktualizované 28. jan 2023 o 13:50)

Mikaela Shiffrinová dosiahla svoje 85. víťazstvo.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Špindlerov Mlyn

Ženy - slalom:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

1:33,85 min

2.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 0,60 s

3.

Wendy Holdenerová

Švajčiarsko

+ 1,31 s

4.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 1,56 s

5.

Paula Moltzanová

USA

+ 1,89 s

6.

Anna Swennová-Larssonová

Švédsko

+ 1,94 s

ŠPINDLEROV MLYN. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila štvrtá v sobotňajšom slalome v rámci Svetového pohára v Špindlerovom Mlyne.

Po prvom kole figurovala na bronzovej priečke, ale druhá jazda jej nevyšla podľa predstáv. Dosiahla v ňom dokonca až 23. najlepší čas.

V celkovom súčte sa teda pred ňou nielenže udržali Mikaela Shiffrinová a Lena Dürrová, ale o 25 stotín ju predstihla aj Švajčiarka Wendy Holdenerová.

V českom stredisku slávila už svoj 85. triumf v prestížnom seriáli Shiffrinová a už iba jeden jej chýba k vyrovnaniu absolútneho rekordu Švéda Ingemara Stenmarka (86). V oboch kolách dosiahla Američanka najlepší čas.

Po dvoch triumfoch v obrovskom slalome v Kronplatzi dosiahla tretie víťazstvo za sebou. Celkovo to bolo jej 11. prvenstvo v sezóne, piate v slalome a upevnila si vedúce postavenie v celkovom poradí SP i priebežnej klasifikácii disciplíny. 

"Boli tam nejaké chyby. Vedela som, že budem musieť zariskovať, ak chcem mať šancu na víťazstvo. Ďakujem vám všetkým za povzbudzovanie.

Počula som vás, bolo to úžasné. Viem, že je tu veľa slovenských fanúšikov. Robíte tento šport lepším, takže vám ďakujem," povedala Shiffrinová pre JOJ Šport.

Američanka Mikaela Shiffrinová triumfovala v Špindlerovom Mlyne.
Američanka Mikaela Shiffrinová triumfovala v Špindlerovom Mlyne. (Autor: TASR)

Vlhová zaznamenala v tretích pretekoch za sebou štvrté miesto a musí si počkať na desiate pódium aj druhé víťazstvo v sezóne. V Špindlerovom Mlyne bola doposiaľ dvakrát na pódiu - raz zvíťazila a raz skončila tretia.

"Nemôžem to hodnotiť dobre, pretože som pokazila druhé kolo. Štvrté miesto ma mrzí, som smutná. Robila som chyby od štartu až do cieľa. Pokazila som aj nájazd do roviny, kde bolo potrebné získať rýchlosť," povedala pre ČT Sport.

Slovenská rodáčka reprezentujúca Česko Martina Dubovská bola po prvom kole až na 28. pozícii, no v druhom kole si polepšila o sedem priečok.

Súťaž bola náhradou za neuskutočnené druhé preteky v Záhrebe. V nedeľu sa pôjde v Krkonošiach druhý slalom (9.15/12.15). "Musím na dnešný výkon rýchlo zabudnúť. Zajtra je nový deň a verím, že podám lepší výkon," dodala Vlhová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová pokazila druhé kolo: Robila som chyby od štartu až do cieľa