Vlhovej najhoršie kolo v sezóne? Shiffrinovej rekord sa odkladá

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. jan 2023 o 13:10 (aktualizované 29. jan 2023 o 13:45)

Z víťazstva sa tešila Nemka Lena Dürrová.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Špindlerov Mlyn

Ženy - slalom:

1.

Lena Dürrová

Nemecko

1:30,91 min

2.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,06 s

3.

Zrinka Ljutičová

Chorvátsko

+ 0,49 s

4.

Anna Swennová-Larssonová

Švédsko

+ 0,83 s

5.

Leona Popovičová

Chorvátsko

+ 0,84 s

6.

Franziska Gritschová

Rakúsko

+ 1,55 s

13.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 2,24 s

ŠPINDLEROV MLYN. Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej nevyšiel nedeľňajší slalom Svetového pohára v českom Špindlerovom Mlyne.

Dvadsaťsedemročná Liptáčka bola po prvom kole šiesta, no v druhej jazde sa nevyhla chybe a napokon obsadila až 13. priečku. Na víťaznú Nemku Lenu Dürrovú mala v cieli priepastné manko 2,24 s.

Predviedla zrejme svoje najhoršie druhé kolo v sezóne. Krátko po prvom medzičase spravila obrovskú chybu a takmer sa zastavila na trati. Celkovo sa našli len tri pretekárky, ktoré mali horšiu druhú jazdu.

"V oboch kolách som urobila veľa chýb. Nebudem ani hovoriť, čo sa mi odohráva v hlave, pretože by som bola príliš úprimná. Mrzí ma to, taký je však šport.

Tento víkend mi to nevyšlo. Oddýchnem si, načerpám sily a budem sa snažiť dobre pripraviť na MS," povedala Vlhová pre televíziu JOJ Šport.

„Chvíľočku mi to trvalo, ale potom som zariskovala. Spravila som menšie chybičky, ale v závere som do toho dala všetko. Boli to dobré preteky,“ uviedla v prvej reakcii po pretekoch 31-ročná rodáčka z Mníchova.

Nemecká lyžiarka Lena Dürrová po triumfe v Špindlerovom Mlyne.
Nemecká lyžiarka Lena Dürrová po triumfe v Špindlerovom Mlyne. (Autor: TASR/AP)

Tá vyfúkla víťazstvo Američanke Mikaele Shiffrinovej, na ktorú sa v nedeľu upierali všetky oči. Shiffrinová viedla po prvom kole, ale nakoniec skončila druhá, keď za Dürrovou zaostala o šesť stotín sekundy.

Na vyrovnanie absolútneho rekordu Švéda Ingemara Stenmarka, ktorý nazbieral 86 víťazstiev vo SP, si tak bude musieť počkať minimálne do najbližších pretekov.

Shiffrinovú môže tešiť aspoň skutočnosť, že nedeľňajším druhým miestom si zabezpečila malý krištáľový glóbus za tohtosezónne výsledky v slalome.

Dosiaľ nazbierala v tejto disciplíne 785 bodov a Švajčiarka Wendy Holdenerová spoločne s Vlhovou, ktoré majú na konte zhodne po 530 bodov, ju už nemôžu predstihnúť, keďže v rámci SP sa do konca sezóny uskutočnia už len dva slalomy - vo švédskom Aare a andorrskom Soldeu.

Shiffrinová je zároveň líderkou v celkovom hodnotení Svetového pohára. Dosiaľ získala 1697 bodov. Druhá je momentálne Vlhová (966) a tretia pozícia patrí Švajčiarke Lare Gutovej-Behramiovej (906).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej najhoršie kolo v sezóne? Shiffrinovej rekord sa odkladá