Vlhovej nevyšiel štart. Inak na Shiffrinovú nestratila takmer nič

Petra Vlhová počas slalomu v Špindlerovom Mlyne.
Petra Vlhová počas slalomu v Špindlerovom Mlyne. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. jan 2023 o 09:50 (aktualizované 28. jan 2023 o 10:50)

Mikaela Shiffrinová smeruje za ďalším triumfom.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Špindlerov Mlyn

Ženy - slalom, 1. kolo:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

48,19 s

2.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 0,29 s

3.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,46 s

4.

Wendy Holdenerová

Švajčiarsko

+ 1,13 s

5.

Katharina Truppeová

Rakúsko

+ 1,49 s

6.

Zrinka Ljutičová

Chorvátsko

+ 1,51 s

ŠPINDLEROV MLYN. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová má veľkú šancu na to, aby si v českom stredisku Špindlerov Mlyn pripísala ďalší pódiový výsledok.

Po prvom kole slalomu figuruje vo výsledkovej listine na treťom mieste, pričom lepšie boli len Američanka Mikaela Shiffrinová a Nemka Lena Dürrová.

Hviezdna Američanka išla na trať ako druhá a švédskej slalomárke Anne Swennovej-Larssonovej nadelila priepastných 1,64 sekundy.

Vlhová na ňu na prvom medzičase stratila 44 stotín, ale následne zlepšila svoj výkon. V druhom sektore zajazdila najrýchlejší čas zo všetkých pretekárok.

Povzbudzovaná stovkami slovenských fanúšikov vo zvyšnej časti trate držala krok so Shiffrinovou a bola horšia iba o dve stotinky.

"Odstup nie je veľký, ale problém bol v prvých desiatich bránkach. Peťa to vie. Potom sa chytila, dôležité bolo, že pred nájazdom do roviny pustila lyže.

Druhá polovica trate bola vynikajúca, chytila správny rytmus. Trať je pripravená výborne, pokúsime sa zabojovať a do druhého kola pôjdeme naplno," povedal po 1. kole brat slovenskej lyžiarky Boris Vlha.

Pred rodáčku z Liptovského Mikuláša sa dostala ešte Nemka Lena Dürrová. Jej manko na líderku Svetového pohára Shiffrinovú sa zastavilo na 0,29 sekundy. Už štvrtá Wendy Holdenerová má vyše sekundovú stratu.

"Išla som dobre a agresívne, takže som veľmi spokojná. Trať prvého kola je zaujímavá, ale poradila som si s ňou," povedala Shiffrinová pre JOJ Šport.

Slovenke v českých farbách Martine Dubovskej sa doma nedarilo. Išla až príliš opatrne a so stratou 2,65 sekundy skončila v prvom kole až na 28. mieste.

Tento slalom je náhradou za neuskutočnené druhé preteky v chorvátskom Záhrebe. Druhé kolo je na programe o 12.30 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej nevyšiel štart. Inak na Shiffrinovú nestratila takmer nič