Žartoval aj komentátor. Shiffrinová je blízko rekordu, Vlhová sa trápi

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová v Špindlerovom Mlyne.
Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová v Špindlerovom Mlyne. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|29. jan 2023 o 09:35 (aktualizované 29. jan 2023 o 09:50)

Slovenka stratila na rivalku viac ako jeden a pol sekundy.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Špindlerov Mlyn

Ženy - slalom, 1. kolo:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

44,66 s

2.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 0,67 s

3.

Zrinka Ljutičová

Chorvátsko

+ 0,85 s

4.

Anna Swennová-Larssonová

Švédsko

+ 1,03 s

5.

Leona Popovičová

Chorvátsko

+ 1,23 s

6.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 1,54 s

14.

Martina Dubovská

Česko

+ 2,13 s

46.

Petra Hromcová

Slovensko

+ 6,36 s

ŠPINDLEROV MLYN. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová štartovala v prvom kole nedeľňajšieho slalomu v Špindlerovom Mlyne s výhodným číslom dva.

Jej časy sa porovnávali so Slovinkou Anou Bucikovou, ktorú 27-ročná rodáčka z Liptovského Mikuláša poráža so železnou pravidelnosťou.

V strednej pasáži jej nadelila 45 stotín, ale pri zvyšných medzičasoch svietila pri jej mene nechcená červená farba. Najmä v závere spravila Vlhová pomerne viditeľnú chybu, ktorá ju stála drahocenný čas.

Bucikovú síce tesne zdolala, ale za hlavnými favoritkami Slovenka výrazne zaostala. Víťazka prvého kola Mikaela Shiffrinová jej nadelila 1,54 sekundy.

Lena Dürrová, ktorá pred jazdou Američanky viedla, sa tomu iba usmievala a na adresu suverénnej Shiffrinovej vtipkoval aj komentátor Slávo Jurko:

"V súčasnej forme by Shiffrinová zrejme dokázala vyhrávať aj keby cúvala dole svahom," povedal v priamom prenose televízie JOJ Šport.

Američanka si pred 2. kolom (12.30 h) vytvorila dobrú východiskovú pozíciu na vyrovnanie historického rekordu Ingemara Stenmarka v počte víťazstiev (86).

Vlhová napokon skončila šiesta, pričom na tretiu priečku, ktorú drží Chorvátka Zrinka Ljutičová, stráca 69 stotín. Pred olympijskou víťazkou v slalome sú aj Anna Swennová-Larssonová a ďalšia Chorvátka Leona Popovičová.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v prvom kole slalomu

V druhom kole bude aj Slovenka v českých farbách Martina Dubovská. Išla podstatne lepšie prvé kolo ako v sobotu a zatiaľ jej patrí 14. miesto.

V akcii bola aj ďalšia slovenská reprezentantka Petra Hromcová. Mladej pretekárke sa nepodarilo postúpiť do 2. kola, keď obsadila 46. miesto.

Hromcová len tento týždeň pricestovala z USA, dejiska zimnej univerziády. V českom stredisku absolvovala tohtoročnú premiéru vo SP:

"Som rada, že so to mohla zažiť. Ale moja jazda bola náročná, prišla som iba v stredu z Ameriky. Nebolo to úplne to, čo dokážem. Chcela som ísť už v sobotu, ale únava bola ešte veľká," povedala médiám v cieli prvého kola.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Žartoval aj komentátor. Shiffrinová je blízko rekordu, Vlhová sa trápi