Z kolotoča SP odišli veľké lyžiarske mená. S kým nebude Vlhová súperiť?

Tessa Worleyová.
Tessa Worleyová. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|25. mar 2023 o 08:00

Na zjazdovkách sa už neobjaví majsterka sveta i mužskí olympijskí víťazi.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová sa v budúcej sezóne už nestretne s niektorými lyžiarkami. So športovou kariérou rozlúčilo viacero mien. 

Ktoré pretekárky skončili minulú sezónu s profesionálnym lyžovaním?  

Tessa Worleyová

Francúzska lyžiarka dlho rozhodnutie o konci kariéry odkladala. Formu časovala na domáce majstrovstvá sveta. V obrovskom slalome útočila na zlatú medailu, ale v druhom kole nešťastne vypadla. 

„Sezóna sa nevyvíjala zle. Na majstrovstvách sveta som mala dobrú formu, ale odchádzala som sklamaná. Bol to môj veľký cieľ. Vo svojej kariére som však ukázala svoju dlhovekosť,“ povedala pre Eurosport Worleyová. 

Tridsaťtriročná pretekárka súťažila v kolotoči Svetového pohára sedemnásť rokov. V prvých pretekoch medzi elitou sa dokázala prebojovať do najlepšej tridsiatky a uchmatla dva body za 29. miesto.

Celkovo sa postavila na štart prestížneho seriálu 255-krát. Na svojom konte má šestnásť víťazstiev a 36 pódiových umiestnení. 

Dvakrát získala malý krištáľový glóbus za obrovský slalom. Naposledy minulú sezónu. Z majstrovstiev sveta si odniesla dva tituly majsterky sveta v obľúbenej disciplíne. Na olympijských hrách však žiadny cenný kov nepridala. 

Worleyová utrpela počas kariéry viacero zranení vrátane pravého kolena v decembri 2013, ktoré ju pripravilo o účasť na zimných olympijských hrách v Soči 2014. V tom čase bola vo výbornej forme. 

„Mám vášeň pre lyžovanie a pre tréning. Chcela som sa stále zlepšovať a napredovať. Prežila som neuveriteľné chvíle. Najmä v rokoch 2016 a 2017 s titulom majsterky sveta a krištáľovým glóbusom. Bola som fyzicky i technicky na vrchole. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Z kolotoča SP odišli veľké lyžiarske mená. S kým nebude Vlhová súperiť?