Bolo vidieť posun vpred. V Killingtone bola Vlhová najvyššie v kariére

Petra Vlhová počas obrovského slalomu v Killingtone 2022.
Petra Vlhová počas obrovského slalomu v Killingtone 2022. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|26. nov 2022 o 22:35

Počasie výrazne ovplyvnilo preteky.

BRATISLAVA, KILLINGTON. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zaznamenala v americkom stredisku Killington najlepší výsledok v obrovskom slalome. 

Od elitnej trojice ju delilo dvadsaťšesť stotín sekundy. Dovtedy bolo jej najlepšie umiestnenie šieste miesto spred troch rokov. 

„Viac ako štvrté miesto ma teší jej prejav a čistota oblúkov. Vidno tam posun vpred. V minulosti zvykla robiť technické chyby, napríklad dvíhala vnútornú lyžu alebo sa plecami nakláňala veľmi na bránu. 

Teraz mala rovnovážny postoj,“ analyzoval jazdu olympijskej šampiónky lyžiarsky tréner a expert Karol Král v štúdiu JOJ Šport. 

Vlhová spravila v druhom kole dve drobné chybičky, ktoré ju stáli pódiové umiestnenie. „Z umiestnenia pod pódiom nemôžeme byť sklamaní. Petra predviedla výbornú formu v obrovskom slalome,“ dodal. 

Petra Vlhová v Killingtone 2022

Slalom - nedeľa 27. novembra:

1. kolo - 16.15 h, 2. kolo - 19.00 h

/priame prenosy môžete sledovať na JOJ Šport, ČT Sport a Eurosporte/

Útok na špicu

Tím Petry Vlhovej pred sezónou avizoval, že Slovenka chce vylepšiť svoju pozíciu v obrovskom slalome. Vlani skončila v hodnotení disciplíny na štvrtom mieste. 

Pred ňou bola trojica Worleyová, Hectorová a Shiffrinová. „Je tam priestor na zlepšenie o tri priečky,“ podotkla lyžiarka ešte pred sezónou.  

„V príprave sme sa viac zameriavali na obrovský slalom. Petra má kapacitu, aby sa aj v tejto disciplíne stala svetovou jednotkou. Chceli by sme byť v najlepšej trojici počas celej sezóny,“ uviedol pre JOJ Šport tréner Mauro Pini. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Bolo vidieť posun vpred. V Killingtone bola Vlhová najvyššie v kariére