Ukončila kariéru, ale dvere má otvorené. Vlhovej súperka špekuluje o návrate

Meta Hrovatová.
Meta Hrovatová. (Autor: TASR)
Sportnet|28. mar 2023 o 17:50

Trénoval ju Livio Magoni.

BRATISLAVA. Slovinská lyžiarka Meta Hrovatová vlani všetkých šokovala, keď oznámila, že končí profesionálnu kariéru. 

Špecialistka na točivé disciplíny sa na svahoch naposledy predstavila v marci 2022 vo švajčiarskom Lenzerheide, kde spadla a následne mala problémy so zraneným kolenom.

Lákajú ju späť

Slovinský lyžiarsky zväz však pred dvadsaťpäťročnou reprezentantkou úplne nezavrel dvere a súhlasí s jej návratom do súťaží. 

„Hovorili sme s Metou,“ povedal šéf zväzu Janez Slivnik na tlačovej konferencii po majstrovstvách republiky. Informoval o tom portál Siolnet. 

„Pokiaľ by sa chcela vrátiť, musíme ju znovu zaradiť do systému dopingovej kontroly šesť mesiacov pred prvými pretekmi. Spravíme to.

Máme čas do konca apríla. Dúfam, že sa vráti. Toto rozhodnutie by som, samozrejme, nechal na nej,“ pokračoval. 

Slivnik pripomenul, že kariéru Hrovatovej definitívne neuzavreli. „Nebojím sa, že by sa úspešne nevrátila, ak by sa rozhodla pokračovať. Všetci ju chceme vidieť späť,“ dodal. 

Stratila motiváciu

Súperku Petry Vlhovej trápilo zranenie kolena, ktoré limitovalo jej prípravu. S priaznivcami sa rozlúčila na sociálnych sieťach.

„Dospela som do bodu, kedy nie som ochotná venovať sa športu v takej miere, aby som dosiahla výsledky, ktoré chcem. Je to pre mňa trochu ťažšie prijať. Stratila som iskru v očiach a túžbu, ktorá ma hnala na cestu, po ktorej som kráčala.

Rozhodnutie, ktoré som urobila, bolo určite najťažšie v živote. Som šťastná, že ho činím v relatívne zdravom stave. Koleno stále robí problémy, ale všetko sa vyrieši. Neviem, čo ma v živote čaká, ale určite sa chystám na nové dobrodružstvo,“ napísala. 

Hrovatová bola najúspešnejšia slovinská alpská lyžiarka od čias Tiny Mazeovej. Zaznamenala štyri pódiové umiestnenia v pretekoch Svetového pohára, všetko tretie miesta v obrovskom slalome.

V rovnakej disciplíne obsadila na minuloročných ZOH v Pekingu siedme miesto. Jej trénerom bol aj Livio Magoni, bývalý kouč Vlhovej.

Slovinský technický tím prišiel minulú sezónu o tri opory.

Hrovatová ukončila kariéru, Andrea Slokarová a Tina Robniková zápasili so zraneniami. V kolotoči Svetového pohára sa predstavili iba Ana Buciková a Neja Dvorniková v slalome a obrovskom slalome. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Ukončila kariéru, ale dvere má otvorené. Vlhovej súperka špekuluje o návrate