Zjazdársku časť superkombinácie vyhrala Görglová

SITA|11. feb 2011 o 11:28

Zjazdársku časť ženskej superkombinácie na majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach v nemeckom Garmisch-Partenkirchene vyhrala Rakúšanka Elisabeth Görglová.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN.

Šampiónka zo super G potvrdila aktuálnu skvelú formu v rýchlostných disciplínach a vedie s náskokom 26 stotín pred Švajčiarkou Dominique Gisinovou. O ďalšiu stotinku zaostáva na treťom mieste skúsená Švédka Anja Pärsonová.

Úvodná časť superkombinácie nevyšla dvom chorľavým favoritkám. Američanka Lindsey Vonnová avizovala, že zjazdársku časť pretekov pojme vo voľnejšom tempe a hoci začala pomerne rýchlo, v spodnej časti zjazdovky Kandahar 1 zvoľnila a napokon sa s odstupom 1,60 s zaradila na 12. miesto.

Vonnová, ktorá stále trpí bolesťami hlavy po minulotýždňovom otrase pri páde v tréningu, do slalomovej časti už ani nenastúpi. "Určite nebudem štartovať v slalome," potvrdila Vonnová v cieli superkombinačného zjazdu pre ORF.

Až pätnáste miesto patrí po zjazde Nemke Marii Rieschovej, ktorá je úradujúcou olympijskou šampiónkou v superkombinácii. V rodnom Ga-Pa už získala bronz v super G, ale neskôr musela zaľahnúť do postele s horúčkou. Superkombinačný zjazd dokončila len s veľkým sebazaprením a v cieli lapala po dychu.

"Fyzicky som na svojom limite. V spodnej časti trate mi úplne odišli sily," tvrdila M. Rieschová.

Slalomová časť superkombinácie je na programe od 14.00 h.

Výsledky:

Superkombinácia žien - zjazd: 1. Elisabeth Görglová (Rak.) 1:49,27 min, 2. Dominique Gisinová (Švaj.) +0,26, 3. Anja Pärsonová (Švéd.) +0,27, 4. Anna Fenningerová (Rak.) +0,40, 5. Lara Gutová (Švaj.) +0,71, 6. Laurenne Rossová (USA) +0,80, 7. Denise Feierabendová (Švaj.) +0,82, 8. Britt Janyková (Kan.) +0,86, 9. Julia Mancusová (USA) +0,91, 10. Tina Mazeová (Slovin.) +1,11,...12. Lindsey Vonnová (USA) +1,60,...15. Maria Rieschová (Nem.) +2,00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdársku časť superkombinácie vyhrala Görglová