Žirková bude hlavnou trénerkou Young Angels v extralige

Úvodný tréning basketbalistiek Young Angels Košice.
Úvodný tréning basketbalistiek Young Angels Košice. (Autor: Patrik Fotta)
Patrik Fotta|13. aug 2018 o 19:55

Asistentmi budú Radko Dvorščák a Ján Hricko.

Prvý tréning Young Angels Košice: fotogaléria

13.8.2018

KOŠICE. Extraligové družstvo Young Angels Košice povedie v nasledujúcej sezóne Zuzana Žirková, ktorej budú asistentov robiť Radko Dvorščák a Ján Hricko.

Káder bude zložený prevažne z junioriek, ktoré skúsenosťami doplnia Petra Bartánusová a Beáta Jassová.

Zatiaľ nie je jasné, či budú basketbalistky Young Angels domáce zápasy hrávať v Angels aréne alebo v športovej hale na Bernolákovej ulici.

Všetko záleží od toho, ako dopadne schôdza mestského zastupiteľstva v septembri, kde sa bude rokovať o budúcnosti dlhoročného domovského stánku Good Angels Košice.

Hodená ryba do vody

Trénerka basketbalistiek Young Angels Zuzana Žirková, ktorá vlani ukončila mimoriadne úspešnú hráčsku kariéru, sa na novú rolu teší.

„Bude to pre mňa niečo úplne nové, ale veľmi sa na to teším. Pri Peťovi Jankovičovi som trochu pričuchla k tomuto remeslu v reprezentácii. Verím, že dievčatám mám čo ponúknuť a dúfam, že mi to na oplátku vrátia. Verím, že časom by to mohlo fungovať,“ povedala pre Korzár Zuzana Žirková.

Nad ponukou trénovať Košice, v ktorých strávila prevažnú väčšinu svojej kariéry, dlho neváhala.

„Keďže robím celý svoj život basketbal, bola som rozhodnutá, že pri ňom chcem ostať aj po skončení hráčskej kariéry. Som hodená ryba do vody a pevne verím, že viem dobre plávať,“ skonštatovala Žirková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Žirková bude hlavnou trénerkou Young Angels v extralige