Zuzana Žirková dovolenkovala pri mori aj na lyžiach

Kolená stále držia. Z. Žirková (vpravo) na vyšetrení u P. Polana.
Kolená stále držia. Z. Žirková (vpravo) na vyšetrení u P. Polana. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|26. aug 2016 o 00:00

Basketbalistku čaká pravdepodobne posledná sezóna v žlto-modrom drese

KOŠICE. Basketbalistku Good Angels Košice Zuzanu Žirkovú čaká pravdepodobne posledná sezóna v žlto-modrom drese, ktorú chce zavŕšiť čo najúspešnejšie.

Sedemnásobná najlepšia basketbalistka Slovenska včera ráno absolvovala kompletnú prehliadku, ktorej výsledkom boli detailné informácie o jej zdravotnom stave.

Vyšetrenia prebiehali v nemocnici Košice-Šaca, ktorá je člen skupiny AGEL a ktorá nedávno získala titul FIFA Medical Centre of Excellence od Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA.

„Jednu dobu sa práve tieto vyšetrenia vynechávali a bola to veľká škoda. Ja som to absolvovala každý rok, keď som bola malá a potom sa od toho upustilo. Teší ma, že sa k tomu opäť vracia. Nemocnica v Šaci má výborné podmienky práve na takéto komplexné vyšetrenia,“ povedala pre Korzár Zuzana Žirková, ktorá na margo prestížneho ocenenia nemocnice dodala:

„Myslím si, že je to skvelá vec jednak pre všetkých športovcov a tiež samotná nemocnica môže vďaka tomu napredovať. Všetky podobné ocenenia sú veľké pozitívum pre Slovensko.“

Záťažové testy na bežiacom páse. Kapitánka žlto-modrých ich zvládla bravúrne.
Záťažové testy na bežiacom páse. Kapitánka žlto-modrých ich zvládla bravúrne. (Autor: Judita Čermáková)

Prehliadka minimálne raz ročne

Všetky basketbalistky Good Angels spolu s dievčatami z mládežníckych kategórií absolvujú pred začiatkom nového súťažného ročníka zdravotné prehliadky v súvislosti s novým Zákonom o športe, ktorý je platný od 1. januára 2016.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zuzana Žirková dovolenkovala pri mori aj na lyžiach