Olympiáda Peking 2022: Vlhová už nenastúpi, hokejisti majú súpera v play off (minúta po minúte)

Peter Zuzin oslavuje premiérový gól na ZOH 2022 v Pekingu.
Peter Zuzin oslavuje premiérový gól na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|12. feb 2022 o 23:00 (aktualizované 13. feb 2022 o 18:07)

Zimné olympijské hry minúta po minúte (live). Sledujte online zimnú olympiádu z dňa 9 (13.2.2022) v Pekingu 2022.

Dôležité správy z minúty po minúte:

Olympiáda Peking 2022: Sledujte olympijské hry minútu po minúte (online)

18:00 Minútu po minúte sme ukončili. Ďakujeme za pozornosť

17:55 Prominentný pár olympiády? Navzájom sa podporujú v dobrom i zlom

Nór Aleksander Aamodt Kilde a Američanka Mikaela Shiffrinová patria k najsledovanejším persónam čínskej zimnej olympiády.

Ich láska prechádzala od vlaňajšieho júna rôznymi fázami, momentálne nedajú jeden na druhého dopustiť.


17:40 Nóri predbehli Nemcov, tretí sú Američania

V medailovej bilancii krajín na ZOH 2022 v Pekingu je po deviatom súťažnom dni na čele Nórsko.

Vďaka skvelej biatlonistke Marte Olsbuovej Röiselandovej získali deviatu zlatú medailu a o jeden najcennejší kov sa dostali pred Nemcov.

Nóri aktuálne majú bilanciu 9-5-7, Nemci 8-5-1 a tretí Američania 6-5-1.

Pozrite si aktuálnu medailovú bilanciu krajín.


17:25 Šatan prišiel do Pekingu, za zlý úvod môže podľa neho aj covid

Záverečné skupinové vystúpenie slovenských reprezentantov na ZOH v Pekingu si pozrel naživo už aj Miroslav Šatan. Prezidentovi Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) sa páčil zlepšený výkon pri výhre nad Lotyšskom (5:2).

Šatan verí, že tím Craiga Ramsayho zopakuje rovnaký aj v ďalších zápasoch. "Tento výsledok určite berieme a som rád, že sa presadili aj hráči, ktorí sa potrebovali chytiť v ofenzíve. Verím, že sme správne nastavení do najdôležitejšieho zápasu na turnaji," povedal Šatan.

Miroslav Šatan.
Miroslav Šatan. (Autor: SITA - Branislav Bibel)

16:50 Švédi s piatym víťazstvom v curlingovom turnaji

Švédski curleri zvíťazili v nedeľnom zápase na ZOH 2022 v Pekingu nad Nórskom 6:4 a pripísali si piaty triumf v mužskom turnaji.

Švédi so skipom Niklasom Edinom obhajujú striebro z Pjongčangu a zatiaľ v Číne nenašli premožiteľa. Obhajcovia titulu Američania podľahli v zámorskom derby Kanade 5:10.

Američania zdolali domácich Číňanov 8:6, no stále im nepatrí pozícia medzi najlepšou štvorkou, ktorá postúpi do semifinále.


16:45 Kanaďania rozstrieľali Čínu, v utorok si zahrajú znova

Hokejisti Kanady zdolali v základnej A skupine na ZOH v Pekingu 2022 Čínu 5:0.

O svojom triumfe rozhodli už v prvej tretine, ktorú vyhrali 3:0. Oba tímy sa stretnú spolu opäť v utorkovom súboji o postup do štvrťfinále.


16:30 Slovenskí hokejisti nastúpia v play off proti Nemcom

Výhra USA nad Nemeckom 3:1 rozhodla o tom, že zverenci trénera Craiga Ramsayho v utorkovom zápase o postup do štvrťfinále zabojujú s Nemcami.

Presný čas ešte upresní direktoriát turnaja.


15:44 Američanka získala zlato v rýchlokorčuľovaní po vyše štvrťstoročí

Americká rýchlokorčuliarka Erin Jacksonová triumfovala na 500 m trati na ZOH v Pekingu.

Striebro si odniesla Japonka Miho Takagiová, bronz získala reprezentantka Ruského olympijského výboru (ROC) Angelina Golikovová.

Suverénna líderka priebežného poradia Svetového pohára Jacksonová sa stala prvou americkou rýchlokorčuliarkou od roku 1994, ktorá triumfovala na ZOH.


15:30 Šortrekár Shaoang Liu získal prvé zlato pre Maďarsko

Shaoang Liu sa narodil v roku 1998, podľa čínskeho kalendára v roku tigra. Pred začiatkom olympiády Číňania oslavovali znovu príchod roku tigra.

Mama bratov Liuovcov pred odletom darovala mladšiemu synovi malú figúrku tigra - vraj to bude jeho rok a jeho olympiáda. Nemýlila sa.

Maďarský šortrekár Shaoang Liu v nedeľu triumfoval na 500 metrov a stal sa najúspešnejším maďarským športovcom na zimných olympijských hrách.


15:00 Vlhovci sú s výsledkami v Pekingu spokojní

Petra Vlhová sa po rozhodnutí, že nepôjde alpskú kombináciu na zimnej olympiáde, rozlúčila s Pekingom s jednou zlatou medailou.

„Zlato je zlato. Teraz sme zistili, čo znamená. Je to niečo výnimočné, čo sa zapíše do histórie. A akým štýlom ho získala, to si budú ľudia dlho pamätať. Z ôsmeho miesta po prvom kole dokázala zvíťaziť. Nezískala to tak, že vyhrala prvé i druhé kolo a čau,“ hodnotí v rozhovore pre Sportnet.sk Boris Vlha, brat zlatej olympijskej medailistky v slalome.


14:13 Z bežcov na lyžiach v akcii len Koristek

Slovenskí bežci na lyžiach nebudú štartovať na ZOH v Pekingu v tímových šprintov mužov ani žien. Tie sa uskutočnia 16. februára.

Posledným reprezentantom na štarte 50 km voľne s hromadným štartom bude Ján Koristek.


14:05 Ruska Valijevová svedčila pred súdom cez videohovor

Ruská krasokorčuliarka Kamila Valijevová v nedeľu svedčila pred Športovým arbitrážnym súdom (CAS) prostredníctvom videohovoru.

Valijevová čelí obvineniu z dopingu a na odvolacom pojednávaní sa má rozhodnúť, či bude môcť na ZOH 2022 v Pekingu štartovať v súťaži žien. Verdikt by mal byť známy v pondelok ráno SEČ.


13:48 Zlato na 500 m získal maďarský reprezentant v šortreku

Maďarský šortrekár Shaoang Liu získal zlatú medailu na ZOH v Pekingu v pretekoch na 500 m.

Triumfoval pred reprezentantom Ruského olympijského výboru Konstantinom Ivlijevom, bronz vybojoval Kanaďan Steven Dubois.

Pre Maďarsko je to prvá individuálna zlatá medaila zo ZOH. Dvadsaťtriročný syn čínskeho otca a maďarskej matky Shaoang Liu získal v Pekingu už druhú medailu.

Predtým bol člen bronzovej miešanej štafety na 2000 m.


13:16 Holanďanky získali zlato v štafete na 3000 m v šortreku

Šortrekárky Holandska triumfovali v štafete na 3000 m na ZOH 2022 v Pekingu, keď časom 4:03,40 vytvorili olympijský rekord.

Striebro získali reprezentantky Kórejskej republiky, bronz patrí domácim Číňankám.

Víťazné družstvo v zložení Suzanne Schultingová, Selma Poutsmová, Xandra Velzeboerová a Yara van Kerkhofová vylepšilo strieborné holandské umiestnenie zo ZOH 2018 v Pjongčangu.

Šortrekárky Kórejskej republiky neobhájili zlato, keď v zložení Whimin Seo, Choi Minjeong, Lang Lee a Jü-pin zaostali za víťazkami o 23 stotín.


12:27 Fillon Maillet získal zlato v stíhačke

Francúzsky biatlonista Quentin Fillon Maillet si vybojoval zlatú medailu v stíhacích pretekoch na 12,5 km na ZOH v Pekingu.

V nedeľu predviedol bezchybnú streľbu a zvíťazil s náskokom 28,6 sekundy pred Nórom Tärjei Böom. Bronz získal Eduard Latypov reprezentujúci Ruský olympijský výbor (+35,3).

Víťaz šprintu Johannes Thingnes Bö po streleckom krachu, keď musel absolvovať až sedem trestných okruhov, dobehol na konečnom piatom mieste (+2:13,7).

Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.


12:12 Fantastický záver Fínov v derby

Hokejisti Fínska zvíťazili v poslednom zápase C-skupiny v škandinávskom derby nad Švédskom 4:3 po predĺžení.

V závere zápasu predviedli dokonalý obrat, keď po druhej tretine mali trojgólové manko po góloch v oslabeniach a ešte štyri minúty pred koncom prehrávali 1:3.

Oba tímy postúpili priamo do štvrťfinále olympijského turnaja v Pekingu.


11:45 Riiber mal negatívny test, v utorok chce štartovať

Nórsky reprezentant v severskej kombinácii Jarl Magnus Riiber mal v sobotu v Pekingu negatívny výsledok pri prvom z dvoch testov na covid.

Favoritovi na olympijské zlato by sa v prípade druhého negatívneho testu skončila 10-dňová karanténa, čo by mu umožnilo štart v utorkovej súťaži na veľkom mostíku.

"Jeho sobotňajší test bol negatívny a podľa mojich informácií potrebuje dnes a zajtra ráno ďalšie," povedal šéf nórskej výpravy Ivar Stuan pre DPA.

"Táto situácia je veľmi nešťastná. Bol jeden z favoritov olympiády a my nevieme zaručiť, či bude vôbec štartovať."

Dvadsaťštyriročný Riiber získal v troch predchádzajúcich sezónach veľký krištáľový glóbus a predtým, ako v tejto sezóne utrpel zranenie chrbta, vyhral sedem pretekov Svetového pohára.


11:22 Vlhová: Verím, že to fanúšikovia pochopia

Lyžiarka Petra Vlhová oznámila predčasný koniec na pekinských hrách. Rozhodnutie spravila štyri dni pred alpskou kombináciou, kde mala bojovať o ďalšiu medailu.

Slovenka pre RTVS vysvetlila, že zranenie nie je hlavným dôvodom jej odhlásenia sa. "Nie je až také rozsiahle, aby ma limitovalo nastúpiť na alpskú kombináciu," povedala Vlhová.

"Celý život som túžila po tom, aby som vyhrala olympijské zlato v slalome. Teraz sa mi to podarilo a veľmi ma to mentálne, ale aj fyzicky vyčerpalo," priznala.

Vlhovú čaká do konca sezóny množstvo pretekov. Má už istotu malého glóbusu za slalom, ale po presvedčivých výkonoch má aj reálnu šancu bojovať o veľký glóbus. Priznala, že práve to bude jej cieľom.

"Verím, že to aj fanúšikovia pochopia. Ale chcem ešte veľmi bojovať o veľký glóbus a dať do toho maximum," dodala.


11:20 Paulína Fialková sa predstaví aj v pretekoch s hromadným štartom

Paulína Fialková si v Pekingu vybojovala výborné 10. miesto. Pre 29-ročnú biatlonistku je to najlepší výsledok na pekinských hrách a zároveň najlepší v tejto sezóne.

Fialková nadviazala na veľmi dobrú streľbu zo šprintu. V tejto sezóne ukázala zatiaľ najlepšiu streľbu práve v šprinte a v stíhacích pretekoch na olympijských hrách.

Z poslednej položky vybiehala ešte na 11. priečke. Na cieľovej rovinke však pár metrov pred cieľom predbehla Nórku Ingrid Tandervoldovú, ktorá prežila v pretekoch veľký kolaps.

Mladšia zo sestier Fialkových Ivona dobehla na 36. priečke a v porovnaní so štartom sa posunula o šesť priečok.

Paulína si vďaka výsledkom v rýchlostných a stíhacích pretekoch zabezpečila aj účasť v pretekoch s hromadným štartom, kde sa predstaví len 30 najlepších biatlonistiek. 

Zo slovenských biatlonistov sa v Pekingu predstaví v týchto pretekoch ako jediná. A pri stúpajúcej tendencii jej výkonov môže aj v nich pomýšľať na dobrý výsledok.


10:41 Švajčiarky v curlingu naďalej bez prehry

Švajčiarske curlerky zostávajú na olympijskom turnaji v Pekingu bez prehry. V piatom zápase si s reprezentantkami Kanady poradili 8:4.

Strieborné družstvo zo ZOH 2002 a 2006 je tak na najlepšej ceste za účasťou v semifinále.


10:40 Fialková je v top10

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková obsadila v stíhacích pretekoch žien na 10 km na olympiáde v Pekingu skvelé 10. miesto.

S dvoma chybami na strelnici zaostala za víťaznou Marte Olsbuovou Röiselandovou o 2:39,8 min.

Na druhom mieste skončila s odstupom 1:36,5 min. Švédka Elvira Öbergová, bronz vybojovala ďalšia Nórka Tiril Eckhofová (+1:48,7).


10:35 Bratská sila, kričal Žampa

Pre niekoho to mohlo vyzerať ako grafická chyba. Na obrazovke svietilo A. Žampa a pod ním A. Žampa.

V druhom kole obrovského slalomu bojovali spolu dvaja slovenskí bratia. Andreas Žampa bol priebežným lídrom pretekov, keď na trati bol jeho starší brat Adam.

„Bol to veľký súboj bratov Žampovcov,“ vykríkol komentátor Eurosportu Dominik Kárník.


10:01 Ruskí bežci na lyžiach ovládli štafetu

Bežci na lyžiach Ruského olympijského výboru (ROC) suverénne triumfovali v nedeľnej štafete na 4x10 km na ZOH 2022 v Pekingu.

Alexej Červotkin, Alexander Boľšunov, Denis Spicov a Sergej Usťugov získali zlaté medaily s náskokom 1:07,2 minúty pred striebornými Nórmi v zložení Emil Iversen, Pal Golberg, Hans Christer Holund a Johannes Hösflot Kläbo.

Bronz putuje do Francúzka zásluhou kvarteta Richard Jouve, Hugo Lapalus, Clement Parisse a Maurice Manificat (+1:16,4).

Pred štyrmi rokmi v Pjongčangu bolo poradie na prvých dvoch priečkach opačné, Francúzi si zopakovali bronzový úspech.


10:00 Fialkové idú stíhacie preteky

Slovenské biatlonistky Paulína Fialková a Ivona Fialková idú stíhačku žien na 10 kilometrov.

Paulína pôjde so štartovým číslom štrnásť z 13. miesta so stratou 1:28 min, jej sestra Ivona bude mať stratu 2:28 min. a začne na 41. priečke.


9:55 Rybár chytal zápas Slovensko - Lotyšsko aj pred 20 rokmi

Takmer na deň presne po dvadsiatich rokoch chytal na ZOH v slovenskej bránke proti Lotyšsku Rybár. Syn Patrik si na rozdiel od otca Pavla pripísal víťazstvo.

Slovensko nastúpilo proti Lotyšsku na ZOH 2002 v Salt Lake City. Duel odštartoval medzi troma žŕdkami Pavol Rybár, no v 26. minúte ho tretím gólom vyhnal z bránky Aleksandrs Macijevskis, ktorý otočil na 3:2. Nahradil ho vtedy len dvadsaťdvaročný Ján Lašák, súčasný asistent trénera Craiga Ramsayho. 

"Veľmi dobre si na ten zápas nepamätám, myslím si, že vtedy sa v bránke striedali. Ale teraz som nad tým príliš nerozmýšľal. Je to už 20 rokov dozadu, hokej sa zmenil, mužstvá sa zmenili. Aj Lotyši aj my sme už niekde úplne inde," povedal dnes po zápase Rybár mladší.

Patrik Rybár.
Patrik Rybár. (Autor: TASR/AP)

9:20 Slafkovský ako najlepší strelec tímu na olympiáde

Tri zápasy, štyri góly. Sedemnásťročný hokejista Juraj Slafkovský je najlepší strelec Slovenska na olympijskom turnaji, víťazným zásahom pomohol k prvému víťazstvu 5:2 nad Lotyšskom.

"Svoj gól som nevidel, iba som počul, že začala hrať hudba. Bol som prekvapený, keďže som zaregistroval kričať Paľa Regendu na ľavej strane," opísal tretí gól Slovenska strelec Slafkovský.


9:05 Odermatt získal zlatú medailu

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt si na ZOH 2022 vybojoval zlato v nedeľnom obrovskom slalome.

O 19 stotín sekundy predstihol strieborného Slovinca Žana Kranjeca, bronz získal úradujúci majster sveta v tejto disciplíne Mathieu Faivre z Francúzska (+1,34).

Slovenskí reprezentanti Adam Žampa (+4,56) a Andreas Žampa (+4,96) skončili na 15. a 16. mieste.


8:40 Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Lotyšsko

Slovenskí hokejisti ukončili negatívnu sériu piatich prehier pod piatimi olympijskými kruhmi. V nedeľu zdolali Lotyšov 5:2, keď skórovalo päť rôznych hráčov, vrátane 17-ročného Juraja Slafkovského.

Pozrite si aj tie najlepšie fotografie zo zápasu.


8:15 Hrací systém hokejového turnaja

Slovenskí hokejisti majú za sebou skupinovú fázu na olympijskom turnaji. V C-skupine obsadili 3. miesto a v utorok sa predstavia v play off o štvrťfinále. Na meno súpera si musia ešte počkať. Pozrite si, aký je hrací systém turnaja.


8:00 Žampovcov čaká druhé kolo

So 75-minútovým meškaním, ale predsa sa začína druhé kolo obrovského slalomu mužov, ktorom sa predstavia aj Adam a Andreas Žampovci. Andreas pôjde na trať ako ôsmy, jeho brat desiaty. Sledujte ich výkony ONLINE.


7:25 Hokejisti sa dočkali prvého víťazstva

Slovenskí hokejisti si pripísali prvú výhru na ZOH 2022 v Pekingu. Vo svojom záverečnom dueli skupiny C zdolali Lotyšsko 5:2.

Slováci obsadili v tabuľke so ziskom troch bodov tretie miesto. Na meno súpera v utorkovej kvalifikácii o štvrťfinále si musia ešte počkať.

Martin Marinčin gratuluje Patrikovi Rybárovi k prvému víťazstvu na ZOH 2022 v Pekingu.
Martin Marinčin gratuluje Patrikovi Rybárovi k prvému víťazstvu na ZOH 2022 v Pekingu.

6:40 Druhé kolo "obráku" sa nezačne skôr ako o ôsmej

O 6:45 stredoeurópskeho času sa malo začať druhé kolo obrovského slalomu mužov, v ktorom sa predstavia aj Adam a Andreas Žampovci. Pre zlé poveternostné podmienky je však štart odložený a nezačne sa skôr ako o 8:00 h.


6:35 Dvojgólový náskok Slovákov

Slovenskí hokejisti majú namierené za prvým víťazstvom na olympijskom turnaji v Pekingu. Po dvoch tretinách vedú zásluhou gólov Martina Marinčina, Petra Cehlárika a Juraja Slafkovského nad Lotyšskom 3:1.

Peter Cehlárik zlomil v zápase proti Lotyšsku na ZOH 2022 v Pekingu streleckú smolu.
Peter Cehlárik zlomil v zápase proti Lotyšsku na ZOH 2022 v Pekingu streleckú smolu. (Autor: TASR/AP)

6:25 Valijevová figuruje v štartovej listine

Ruská krasokorčuliarka Kamila Valijevová figuruje v štartovej listine krátkeho programu žien na ZOH 2022 v Pekingu. Stále však nie je isté, či sa v ňom predstaví. Čaká totiž na verdikt Športového arbitrážneho súdu (CAS).

Ten v pondelok rozhodne, či môže 15-ročná zlatá medailistka z pekinskej tímovej súťaže nastúpiť medzi sólistkami. Ich súťaž sa začne utorňajším krátkym programom, Valijevová by mala štartovať s číslom 26, informovala agentúra DPA.


6:05 Tri nové prípady koronavírusu

Organizátori oznámili ďalšie tri nové prípady covidu u účastníkov hier. Celkovo vykonali v Pekingu už vyše 69 000 testov na prítomnosť koronavírusu.

Celkový počet nakazených od 23. januára stúpol na 429. Prípady infekcie však majú klesajúci trend, informovala agentúra DPA.


5:40 Čerňanská je v polovici súťaže pätnásta

Slovenská bobistka Viktória Čerňanská figuruje po dvoch jazdách v súťaži ženských monobobov na ZOH 2022 v Pekingu na 15. priečke so stratou 3,06 sekundy na americkú líderku Kaillie Humphriesovú.


5:15 Švédi sú naďalej stopercentní

Švédski curleri zvíťazili v nedeľnom zápase na ZOH 2022 v Pekingu nad Nórskom 6:4 a pripísali si piaty triumf v mužskom turnaji. Švédi so skipom Niklasom Edinom obhajujú striebro z Pjongčangu a zatiaľ v Číne nenašli premožiteľa.


4:55 Vlhová na olympiáde skončila, trápi ju zranenie

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nenastúpi na alpskú kombináciu a na ZOH v Pekingu už nebude súťažiť. Olympijskú víťazku v slalome trápi zápal členkovej šľachy, čo potvrdil aj jej švajčiarsky tréner Mauro Pini.


4:50 Dočkajú sa hokejisti prvého triumfu?

Už len štvrťhodina zostáva do začiatku tretieho zápasu slovenských hokejistov na olympijskom turnaji v Pekingu. Tentokrát budú ich súperom Lotyši, ktorí majú rovnako ako Slováci na konte dve prehry. Zápas sledujeme ONLINE.


4:35 Žampovci postúpili do 2. kola

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt sa stal víťazom 1. kola obrovského slalomu. Potvrdil síce úlohu hlavného favorita, ale jeho náskok je minimálny.

V náročných podmienkach, keď pretekárom sťažovalo situáciu sneženie, si druhé miesto vybojoval so stratou štyroch stotín Rakúšan Stefan Brennsteiner, tretí je Francúz Mathieu Favre s mankom ôsmich stotín.

Slovenskí reprezentanti Adam Žampa (+2,93) a Andreas Žampa (+3,22) postúpili do 2. kola a sú na začiatku tretej desiatky výsledkovej listiny, na 21. a 23. pozícii.

Slovenský lyžiar Adam Žampa.
Slovenský lyžiar Adam Žampa. (Autor: Reuters)

4:10 Kvalifikácia sa nezačne skôr ako o 5.00 SELČ

Kvalifikáciu slopestyle akrobatických lyžiarok preložili organizátori minimálne o dve hodiny. Môžu za to nepriaznivé poveternostné podmienky.

Prvé z dvoch kôl nedeľnej kvalifikácie sa malo začať o 3.00 SEČ, po najnovšom verdikte neodštartuje v Genting Snow Parku skôr ako o piatej. V štartovej listine figuruje aj domáca hviezda Eileen Gu, ktorá získala zlato v Big Air.


3:35 Tréning pred zjazdom zrušili

Druhý meraný tréning alpských lyžiarok na olympijský zjazd v Pekingu zrušili. Dôvodom je silné sneženie, ktoré ovplyvňuje aj mužský obrovský slalom.

"Jury sa spolu s organizátormi rozhodli zrušiť dnešný druhý tréning na zjazd žien, ktorý bol na programe o 11.00 tunajšieho času," informovala AFP.

V prvom tréningu na zjazdovke "Skala" v horskom stredisku Jen-čching dosiahla najlepší čas švajčiarska lyžiarka Priska Nuferová. Tretí tréning je na programe v pondelok, zjazd žien by sa mal uskutočniť v utorok.


3:20 Čerňanská zatiaľ na dvanástom mieste

Viktória Čerňanská má za sebou prvú súťažnú jazdu v disciplíne monoboby. V konkurencii dvadsiatich pretekárok jej zatiaľ patrí delené 12. miesto, pretože rovnaký čas ako ona dosiahla aj Kanaďanka Cynthia Appiahová.

Slovenke namerali čas 1:05,75 minúty, pričom na vedúcu Američanku Kaillie Humphriesovú stratila 1,31 sekundy. Druhé jazdy sa pôjdu od 4:00 SELČ.

Monoboby žien sú novou olympijskou disciplínou. Medaily v nej rozdajú po tretích a štvrtých jazdách v pondelok 14. februára.

Viktória Čerňanská.
Viktória Čerňanská. (Autor: TASR - Martin Baumann)

3:05 Žampa: Nemám čo stratiť

Slovenského lyžiara Adama Žampu a jeho mladšieho brata Andreasa čaká v nedeľu premiéra na zimných olympijských hrách v PekinguAdam bude mať v 1. kole obrovského slalomu číslo 22, Andreas sa vydá na trať ako 35. v poradí.

"Favoriti to na olympiáde často nemajú jednoduché. Pretekári v mojej pozícii nemajú čo stratiť. Keď chcem zlepšiť umiestnenia zo Soči, musím ísť naplno," povedal Adam Žampa v rozhovore pre Sportnet.


2:25 Čerňanskú čaká súťažný debut

Už o pár minút čaká úvodná súťažná jazda slovenskú bobistku Viktóriu Čerňanskú. Monoboby žien sú novou olympijskou disciplínou.

Devätnásťročná Čerňanská, ktorá absolvuje premiéru pod piatimi kruhmi, predviedla v tréningoch v ľadovom tobogane v Jen-čchingu svoj najlepší výkon vo štvrtok, keď dosiahla čas 1:05,89 minúty.


23:30 Severské hokejové derby

Spomedzi hokejového programu bude najväčšiu pozornosť pútať súboj medzi Švédskom a Fínskom. Oba tímy sú v C-skupine so Slovenskom a oba celky ešte neprehrali. Zabojujú tak o to, ktorý tím postúpi priamo do štvrťfinále.


23:00 V akcii bude viacero Slovákov

Slovensko bude mať početné zastúpenie. Bratia Adam a Andreas Žampovci sa predstavia v obrovskom slalome. Prvé kolo začína o 3.15 a druhé od 6.45 h.

Hokejisti budú vo svojom treťom zápase na turnaji čeliť Lotyšom, olympijskú premiéru zažije v disciplíne monoboby mladá bobistka Viktória Čerňanská a od 10.00 h pôjdu stíhacie preteky biatlonové sestry Ivona a Paulína Fialkové.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Olympiáda Peking 2022: Vlhová už nenastúpi, hokejisti majú súpera v play off (minúta po minúte)