Bola to reklama na futbal. Po gólovej prestrelke si nikto nezaslúžil prehrať

Dávid Ďuriš strelil dva góly za Žilinu.
Dávid Ďuriš strelil dva góly za Žilinu. (Zdroj: TASR, Autor: Erika Ďurčová)
Titanilla Bőd|4. apr 2021 o 23:51

V šlágri kola remizovala Žilina s Dunajskou Stredou 3:3.

ŽILINA. Šesť gólov za 23 minút. Druhá polovica prvého polčasu šlágra tretieho kola nadstavby futbalovej Fortuna ligy medzi Žilinou a Dunajskou Stredou priniesla vynikajúci futbal plný zvratov.

Hostia viedli dvakrát, domáci raz, no v prestávke bol stav 3:3, ktorý sa už v druhom polčase nemenil.

„Nepamätám si takýto zápas,“ priznal po stretnutí tréner Žilinčanov Pavol Staňo.

„Bolo to veľkolepé,“ poznamenal jeho kolega z Dunajskej Stredy Bernd Storck.

Bez Kalmára a Schäfera

Dunajská Streda sa musela zaobísť bez dvoch maďarských stredopoliarov: András Schäfer i Zsolt Kalmár sa zranili počas reprezentačnej prestávky. Schäferovo zranenie nie je vážne a možno už bude k dispozícii v nasledujúcom kole proti Slovanu, u kapitána Kalmára sa však potvrdili najhoršie obavy.

25-ročný ofenzívny hráč má roztrhnutý postranný väz v kolene. Príde tak nie len o záverečnú časť Fortuna ligy, ale aj o európsky šampionát.

„Namiesto toho, aby sa chystal na zápasy na EURO s Portugalskom, Francúzskom a Nemeckom, teraz musí riešiť to, či pôjde na operáciu. Musí to byť preňho veľký šok,“ vyjadril sa tréner DAC.

Jeho tím v Žiline nastúpil v netypickej zostave: na pravej strane obrany dostal príležitosť Niklas Sommer, tým pádom sa Cesar Blackman posunul vyššie. Zľava hral v útoku Yhoan Andzouana, kým v strede zálohy operoval Sebastian Nebyla.

Pre Nebylu to bol piaty zápas v základnej zostave Dunajskostredčanov, pre Sommera a Andzouanu tretí.

Desivá vizitka pre Davisa

Pred týždňom v drese Šamorína nepodal najpresvedčivejší výkon, no napokon bola to opačná strana obrany, kde bola Dunajská Streda veľmi zraniteľná.

Všetky tri góly Žiliny sa zrodili po akciách na pravej strane. Pred prvým presným zásahom Eric Davis absolútne nestíhal Adriánovi Kaprálikovi, ten odcentroval a Dávid Ďuriš skóroval. Druhý gól Žiliny dal z jedenástky Kurminowski, keď Davis v súboji jeden na jedného fauloval Kaprálika. Pred tretím gólom zase centroval zo strany Davisa Ján Bernát a akciu znovu zakončil striehnuci Ďuriš.

„Čakali sme, že krajný obranca môže po pauze vyzerať horšie a chceli sme ho unaviť,“ prezradil taktický zámer Pavol Staňo, kouč Žiliny.

„Je to desivá vizitka pre Davisa,“ glosoval po treťom góle domácich komentátor televízie Orange Sport.

Žilina - Dunajská Streda 3:3 (3:3)

Góly: 30. a 41. Ďuriš, 36. Kurminowski (z 11 m) - 22. a 45.+1 Ramirez, 33. Balič

/zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Jeden gól krajší ako druhý

Za Dunajskú Stredu dvakrát skóroval Eric Ramírez. Venezuelčan má na konte 12 ligových gólov a už len o gól zaostáva za najlepšími strelcami súťaže, Filipom Balajom a spoluhráčom Kalmárom.

„Asi v tomto zápase mal zatiaľ najlepší pohyb,“ chválil útočníka DAC tréner Storck. „Hovorievam mu, že môže skórovať v každom stretnutí, ale musí sa hýbať,“ dodal nemecký kouč.

Jeden gól pridal Andrija Balič. Nádhernou strelou trafil do vinkla, brankár Samuel Petráš nemal nárok.

„Obaja sú top hráči v našej lige. Ramírez je výborný v šestnástke, má cit a Balič možno dal gól mesiaca,“ ocenil futbalové umenie súpera Petráš. „My sme dali tímové góly, po kombináciách, oni zasa krásne individuálne,“ dodal žilinský brankár.

Tretíkrát tri góly

Futbal s množstvom gólov sa musel divákom v televízii páčiť. Tréneri sú však málokedy spokojní, keď ich tím inkasuje za polčas trikrát.

„Nás trénerov zaskočilo, ako defenzíva oboch mužstiev fungovala,“ poznamenal Pavol Staňo.

„Stávalo sa to nám aj v iných zápasoch, neboli sme dostatočne sústredení v obrane. Necháme súpera, aby si ľahko vytváral šance,“ uznal Storck. Dunajská Streda na jar dostala tri góly od Slovana, Trnavy i Žiliny.

Napriek tomu nemecký kouč v polčase nezúfal. „V polčase som prízvukoval, aby sme dopredu naďalej hrali aktívne,“ prezradil.

„V našej kabíne bolo trošku rušno, keďže sme dostali tri góly. V druhom polčase oba tímy hrali v defenzíve zodpovednejšie,“ konštatoval Staňo.

Eric Davis (sprava) sa snaží zastaviť Jána Bernáta, v pozadí Eric Ramírez.
Eric Davis (sprava) sa snaží zastaviť Jána Bernáta, v pozadí Eric Ramírez. (Zdroj: TASR, Autor: Erika Ďurčová)

DAC udržal náskok

Remíza znamená, že Žilina sa nevedela priblížiť k Dunajskej Strede a DAC má na druhom mieste stále náskok šesť bodov.

„Mrzí nás to. Podľa mňa sme aj v druhom polčase mali viac šancí, mali sme vyhrať,“ hovoril smutne Samuel Petráš.

„Chceli sme vyhrať, no aj bod je dobrý,“ vyhlásil obranca Dunajskostredčanov Dominik Kružliak.

„Tento zápas sa mohol skončiť akokoľvek, ale ani jedno mužstvo si nezaslúžilo prehrať,“ uzavrel svoje hodnotenie Pavol Staňo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bola to reklama na futbal. Po gólovej prestrelke si nikto nezaslúžil prehrať