Zdeno Chára prekonal v NHL štyristobodovú hranicu

Zdeno Chára
Zdeno Chára (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|23. mar 2011 o 14:31

Slovenský obranca pomohol Bostonu k zastaveniu série prehier. Bruins si tak upevnili prvé miesto v Severovýchodnej divízii.

BRATISLAVA. Zdeno Chára je momentálne jeden z najnenávidenejších hráčov všade okrem Bostonu. Najmä kanadskí fanúšikovia ho nemôžu vystáť po tom, ako mu vedenie NHL neudelilo dodatočný trest za nešťastné zranenie Maxa Paciorettyho z Montrealu.

Chára si však z negatívnych reakcií ťažkú hlavu nerobí a sústredí sa na koniec základnej časti. Bruins sú čoraz bližšie k víťazstvu v Severovýchodnej divízii a vo Východnej konferencii sú celkovo na treťom mieste.

Slovenskému obrancovi výborne vyšiel posledný zápas proti nebezpečnému New Jersey, ktorý Boston vyhral 4:1. Tridsaťštyriročný obranca v ňom strelil gól a na dva prihral.

„Dnes nám išlo o veľa. New Jersey sa v poslednom čase darí a my sme prehrali dva zápasy. Ak sme si chceli udržať náskok pred Montrealom v divízii, museli sme vyhrať,“ rozhovoril sa Chára pre klubovú stránku. „Hlavne v druhej polovici sme dobre korčuľovali a vytvorili si dostatok šancí.“

Kapitán Bruins patril k najlepším hráčom na ľade, čo mu vynieslo aj ocenenie druhej hviezdy zápasu. Troma bodmi načal v NHL piatu stovku bodov. Momentálne zaznamenal v profilige 402 bodov v 919 dueloch. Štyristobodovú hranicu prekonal rovnako ako on v tejto sezóne aj obranca Anaheimu Ľubomír Višňovský.

Chárov gól v presilovke v zápase s Devils

Bruins chcú ísť do play off z najvyššieho miesta

Vedenie Bruins má v tejto sezóne veľké ambície a netají, že by chceli do mesta priniesť opäť po rokoch Stanleyho pohár. „Do konca základnej časti hráme ešte dosť zápasov. Z toho väčšinu hráme doma. Stále máme šancu aj na prvé dve miesta v konferencii a spravíme pre úspech všetko,“ dodal Chára pre Boston Herald.

Práve výhra nad New Jersey by mohla zverencov Clauda Juliena nakopnúť. Devils sú momentálne klubom s najlepšou formou. Z posledných 30 zápasov vyhrali 24 a z beznádejne posledného klubu profiligy sa dostali medzi tímy, ktoré stále bojujú o play off.

V ďalšom zápase Boston čaká vo štvrtok Montreal. Výsledok duelu môže veľa napovedať o víťazovi divízie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zdeno Chára prekonal v NHL štyristobodovú hranicu