Zatýkanie v Singapure podľa polície súvisí aj s korupciou u nás

(Autor: ilustračné - sita/ap)
SITA|1. okt 2013 o 13:47

Zadržaní z Ázie majú byť zodpovední aj za ovplyvňovanie duelov Ligy majstrov či kvalifikácie na MS.

BRATISLAVA. Nedávne zatýkanie podozrivých z účasti na podvodoch s tipovaním futbalových zápasov v Singapure súvisí aj s prípadom korupcie v slovenskom futbale.

Súvislosť pripustil policajný prezident Tibor Gašpar.

Singapurská polícia pred dvoma týždňami zadržala štrnásť osôb, medzi nimi aj singapurského podnikateľa Tan Seet Enga, známeho pod menom Dan Tan, ktorého považujú za hlavu skupiny.

Európsky policajný úrad (Europol) tvrdí, že dve ženy a dvanásť mužov je zodpovedných aj za ovplyvňovanie duelov Ligy majstrov či kvalifikácie na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie.

Europol vo februári tohto roku informoval o 380 podozrivých stretnutiach. Päť zadržaných je vo väzbe, ostatných prepustili na kauciu.

Do Ázie siaha aj korupčný prípad okolo štyroch slovenských futbalistov z corgoňligového klubu FK DAC 1904 Dunajská Streda a troch bývalých hráčov. Gašpar zatiaľ nehovorí, či u nás bude obvinených viac.

"Otázka možného obvinenia ďalších osôb je stále v šetrení, takže je predčasné sa k nej vyjadrovať," povedal. Siedmich Slovákov vyšetrovateľ už obvinil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zatýkanie v Singapure podľa polície súvisí aj s korupciou u nás