Zápas Anaheimu s LA Kings rozhodol až osemnásty nájazd

Dwight King rozhodol o víťazovi zápasu LA s Anaheimom až v deviatej sérii nájazdov.
Dwight King rozhodol o víťazovi zápasu LA s Anaheimom až v deviatej sérii nájazdov. (Autor: TASR / AP)
Michal Trško|4. dec 2013 o 16:09

Až v deviatej sérii sa rozhodlo o osude súboja medzi Anaheimom a Los Angeles, hosťujúci Kings vyhrali vďaka úspešnému pokusu Dwighta Kinga.

Viac ako desať minút v deviatich sériách potrebovali strelci Anaheimu a Los Angeles na rozhodnutie o víťazovi ich vzájomného zápasu v NHL.

Dwightovi Kingovi sa rozhodnúť podarilo až v sedemnástom nájazde, dovtedy boli brankári v samostatných nájazdoch neprekonateľní. Mathieu Perreault po Kingovi nepremenil a tak sa z výhry tešili hostia z LA.

Každý strieľal raz

Zaujímavosťou je, že každý z hráčov skúsil samostatný nájazd iba raz. Na klzisku sa tak postupne vystriedali všetky hviezdy oboch tímov, celkovo osemnásť hráčov.

Začali Anže Kopitar a Corey Perry a postupne neuspeli hráči ako Saku Koivu, Mike Richards či Teemu Selanne. Na webe NHL tesne po zápase na podobne dlhú sériu nemali ani kolónky.

Zápas, v ktorom dovtedy padli štyri góly a predlžovalo sa tak za stavu 2:2, vyhrali teda hostia z Los Angeles práve vďaka Kingovi.

Sedemnásty nájazd večera

kings.gif


Anaheim - Los Angeles 2:3 po sam. nájazdoch (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 28. Getzlaf (Lindholm, Perry), 43. Perry (Penner, Fowler) - 28. J. Carter, 46. D. Brown (Stoll) , rozhodujúci sam. nájazd D. King

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zápas Anaheimu s LA Kings rozhodol až osemnásty nájazd