Zálešák sa tešil na "šalene" oslavy

Miroslav Zálešák prišiel do košického mužstva až v závere základnej časti ako posila. Dnes sa teší z titulu.
Miroslav Zálešák prišiel do košického mužstva až v závere základnej časti ako posila. Dnes sa teší z titulu. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|9. apr 2011 o 00:00

Miroslav Zálešák prišiel do košického mužstva až v závere základnej časti ako posila pre play-off. Očakávania do bodky splnil, najproduktívnejší hráč celej extraligy zapadol do mašiny oceliarov ako ozubené koliesko.



KOŠICE. Pred dvoma rokmi Košice Miroslava Zálešáka rozosmutnili, teraz sa s nimi tešil. V sezóne 2008/2009 HC zdolalo vo finále "Pálffyho" Skalicu, za ktorú hrával aj Zálešák. Vtedy na východniarov nevyzrel, získal striebro. Teraz má prvé zlato.

Jedno zlato mu Košice "uchmatli"

"Nedá sa porovnávať táto sezóna s tou pred dvoma rokmi. Vtedy boli iné mužstvá, iní hráči. Vtedy mi to nevyšlo, teraz áno," reagoval M. Zálešák.

Primát mu chutil o to sladšie, že je preňho prvý v kariére. Oceliari k nemu dokráčali suverénne, i keď jednotlivé zápasy neboli až také jednoznačné, ako hovoria výsledky. "V play-off sa už nehrá na krásu, je to iné ako základná časť. Treba hrať účelovo a my sme to zvládli."

V košickej kabíne je len málo takých hráčov, ktorí majú zlato prvýkrát. "Super pocity, užívam si to. Posledný krok je najťažší, my sme ho zvládli, je to perfektné, krásne. Už sa teším na oslavy," vravel bezprostredne po prevzatí medaily.

Ako rodený Záhorák sa usmieval, že už sa nevie dočkať poznatku, aké to vlastne sú, tie pravé východniarske oslavy. "Hovoria, že to bude 'šalene', tak sa teším. Na Záhorí úspechy vieme tiež poriadne osláviť, tak uvidíme, aké to bude tu. Myslím si však, že divokejšie."

Už atmosféra vo vypredanej Steel Aréne ho chytila za srdce. "Paráda. Fanúšikovia to sledujú, cítiť to nielen na štadíone, ale aj keď sa človek prejde mestom. Páči sa mi to."

Pri ponuke z Košíc zavážila vidina majstrovského titulu určite veľmi výrazne, že na ňu reflektoval. "Určite. Košice majú každý rok najvyššie ambície, preto som tu podpísal zmluvu až do roku 2014. Titul bol prvoradý cieľ a podarilo sa to hneď v prvý rok. Chalani mali super základnú časť, potom som im prišiel pomôcť. Našiel som tu výborný kolektív, to je podstatné."

Ako dodáva, mužstvo ho prijalo perfektne. "Tým mi to chlapci uľahčili. Celkovo, aj ľudia v Košiciach si ma získali. Je to veľké mesto, ale žije to tu hokejom."

Reprezentácia s otáznikom

Miroslavc Zálešák sa svojimi výkonmi v extralige celkom jednoznačne pýtal do nominácie reprezentačného trénera Glena Hanlona. "Ja mám určité zdravotné problémy, tak neviem...," naznačil tento výborný hokejista, že jeho účasť v národnom tíme je otázna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zálešák sa tešil na "šalene" oslavy