Z prvého miesta draftu bude vyberať Colorado

(Autor: ilustračné - tasr/ap)
SITA|30. apr 2013 o 05:56

Jednotkou draftu by mal byť obranca Seth Jones.

TORONTO. Z prvého miesta v júnovom drafte nováčikov zámorskej hokejovej NHL si budú vyberať zástupcovia klubu Colorado Avalanche. Nasledovať budú Florida, Tampa Bay, Nashville a Carolina.

V pondelok malo po prvý raz v lotérii šancu na prvý výber všetkých 14 klubov, ktoré nepostúpili do play-off.

Tentokrát bez Edmontonu

Najmenej úspešný tím v tabuľkovej časti súťaže (Florida) mal 25-percentnú šancu na zisk prvého výberu, druhý najhorší (Colorado) 18,8 percenta, tretí (Tampa Bay) 14,2, štvrtý (Nashville) 10,7.

Mužstvo, ktoré bolo najbližšie k miestenke do vyraďovacích bojov, ale nepostúpilo (Columbus), bojovalo o prvý výber so šancou len 0,5 percenta.

Po prvý raz za štyri roky to nebudú zástupcovia Edmontonu Oilers, ktorí sa postavia za mikrofón, aby oznámili prvý výber v drafte. "Olejári" takto získali Taylora Halla, Ryana Nugenta-Hopkinsa a Naila Yakupova.

"Rozhodne je to fantastická správa pre náš klub, že budeme vyberať ako prví," povedal pre NHL.com generálny manažér Colorada Greg Sherman.

Jednotkou zrejme Jones

Ak sa potvrdia prognózy skautskej organizácie CSS, jednotkou draftu sa stane obranca Seth Jones.

Jones, ktorý pomohol reprezentácii USA k zlatým medailám na juniorských majstrovstvách sveta, momentálne hrá play off za Winterhawks vo WHL. Všeobecne sa očakáva, že v budúcom ročníku už naskočí do NHL.

Syn bývalej hviezdy basketbalovej NBA Popeye Jonesa zaznamenal v tejto sezóne 14 gólov a 42 asistencií v 61 stretnutiach, čím predstihol aj najlepších dvoch krídelníkov z tímu Halifax Mooseheads Nathana MacKinnona a Jonathana Drouina.

Naposledy boli obrancovia jednotkami draftu vďaka Erikovi Johnsonovi (St. Louis Blues, 2006) a Chrisovi Phillipsovi (Ottawa Senators, 1996).

"Bluesmani" dali v roku 2006 prednosť Johnsonovi pred produktívnymi útočníkmi Jordanom Staalom, Jonathanom Toewsom, Nicklasom Backstromom a Philom Kesselom. V sezóne 1996 sa zasa až na 52. mieste draftu objavil slovenský obranca Zdeno Chára, ktorého si vtedy vybral New York Islanders.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Z prvého miesta draftu bude vyberať Colorado