Z okresu do kraja prichádzajú Pavlovce nad Uhom, Malý Horeš a Úpor

OŠK Pavlovce nad Uhom.
OŠK Pavlovce nad Uhom. (Autor: archív)
Róbert Andrejov|6. júl 2017 o 00:00

V celom ročníku dokopy zaznamenali iba päť prehier.

ZEMPLÍN. V blížiacej sa futbalovej sezóne bude piata liga Zemplínska obmenená viac než obvykle.

V porovnaní s tou minulou v nej už nebudú účinkovať TJ Tisa Trakany, AFK Topoľany, TJ Družstevník Petrovce nad Laborcom a TJ Družstevník Čičarovce.

Kým prvý menovaný klub ani uplynulú sezónu nedohral, keď sa zo súťaže tesne pred koncom odhlásil a stal sa vypadávajúcim, zvyšné tri celky postúpili do štvrtej ligy Juh.

Po roku sa vracia na piatoligovú pôdu TJ Družstevník Parchovany, ktorý zostúpil zo štvrtej ligy, a až tri mužstvá postúpili z okresných súťaží – OŠK Pavlovce nad Uhom, TJ Družstevník Malý Horeš a FK Tatran Úpor.

OŠK Pavlovce nad Uhom

Pred dvoma rokmi skončilo mužstvo z obce s takmer 5-tisíc obyvateľmi tretie a vlani na druhom mieste.

Do tretice to už tohto roku Pavlovčanom vyšlo, keď súťaž vyhrali s jasným 18-bodovým náskokom pred Palínom.

V klube sa o ničom inom, ako postupe do piatej ligy ani nehovorilo, všetko ostatné by sa bralo ako neúspech.

OŠK v nedávno skončenom ročníku vyhral v Michalovskom okrese všetko, čo sa dalo – šiestu ligu, pohár aj superpohár. Vstup do sezóny však nemal najlepší, lebo hneď v úvodnom kole prehral na horúcej pôde vo Vyšných Remetách 2:3, ale potom prišla skvelá séria bez porážky, ktorú potiahol až do konca sezóny.

„Spočiatku sme neboli až tak zohratí, aj preto sme hneď na úvod ťahali za kratší koniec, ale potom, keď si už chlapci na seba zvykli, rozbehlo sa to a súperov sme doslova valcovali. Vyhrali sme všetky trofeje, poháre vôbec prvýkrát v klubovej histórii, preto je spokojnosť,“ povedal tréner Pavloviec nad Uhom Dušan Kukuč, ktorý mal v tíme aj najlepšieho strelca celej súťaže.

Útočník Juraj Pado nastrieľal úctyhodných 43 gólov.

Aj celkovo mužstvu sa v koncovke darilo, v 26 dueloch nasúkalo svojim súperom až 144 gólov, čo dáva priemer vyše 5 gólov na zápas.

„Snažili sme sa hrať ofenzívny futbal, tak sme mali aj vyskladaný káder, v zálohe aj útoku sme mali niekoľko hráčov, ktorí vedia dať gól. Od tohto štýlu hry určite neupustíme ani vo vyššej súťaži,“ zdôraznil Kukuč.

Nie je tajomstvom, že v OŠK majú hráči vytvorené nadštandardné podmienky porovnateľné s treťou či dokonca aj druhou ligou.

Aj preto figurujú v kádri viaceré známe mená ako Patrik Babiák, Ján Kotľár, Ľubomír Slinčák, Ján Smoľák či Martin Blahuta, ktorí v minulosti hrávali oveľa vyššie.

Preto sa Kukuč neobáva toho, že by malo mužstvo v piatej lige problémy so záchranou, práve naopak.

„Máme káder na to, aby sme hrali o popredné priečky aj v ďalšej sezóne. To bude aj naším cieľom. Chlapci by mali odstať pokope, možno odídu len Novák a Barbarič. Chceme ešte doplniť mužstvo nanajvýš o troch hráčov,“ uviedol lodivod.

Pavlovčania mali už po jeseni sľubný 5-bodový náskok, ktorý sa v jari ešte zvyšoval. Odvetná časť už bola viac-menej prípravou na piatu ligu.

„V zime sme absolvovali kvalitnú prípravu, boli sme dokonca aj na sústredení. V jari sme aj napriek tabuľkovému náskoku nič nepodcenili a do každého zápasu sme išli na sto percent. Hrali sme až do konca, čoho dôkazom bola aj naša výhra 7:0 v poslednom kole v Krišovskej Lieskovej.“

OŠK odštartuje prípravu na nadchádzajúcu sezónu v utorok 4. júla a v rámci nej odohrá štyri zápasy – dvakrát sa stretne s Kochanovcami a raz s Veľkými Kapušanmi a Nacinou Vsou.

„Príprava bude krátka, lebo súťaž sa začína dosť skoro, už 6. augusta. Ako som už spomenul, zmeny v kádri nebudú veľké, konečne by mal začať trénovať Ľubomír Slinčák, ktorý vynechal celú jar kvôli zlomenine ruky. Chceme sa čo najlepšie pripraviť na piatu ligu, aby sme aj v nej dosahovali dobré výsledky. Okrem toho sme sa prihlásili aj do pohárovej súťaže Slovnaft Cup, kde by sme s najväčšou pravdepodobnosťou mali hrať prvý zápas na vlastnom trávniku,“ dodal na záver Kukuč, ktorý pred príchodom do Pavloviec viedol Vinné, takže piatu ligu Zemplínsku má zmapovanú veľmi dobre.

TJ Družstevník Malý Horeš

Futbalisti z Malého Horeša patrili v posledných rokoch k špičke v južnej skupine VI. ligy ObFZ Trebišov, v ostatných štyroch sezónach sa zakaždým umiestnili v prvej trojke. Aj teraz vstupovali do súťaže so smelými plánmi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Z okresu do kraja prichádzajú Pavlovce nad Uhom, Malý Horeš a Úpor