Z kádra vypadol aj Jakubko, Kozák nominoval to najlepšie, čo je

(Autor: TASR)
TASR|11. nov 2013 o 17:09

Slováci nastúpia v Poľsku bez zranených Weissa a Jakubka. Mucha má svalové problémy.

BRATISLAVA. Na zraze slovenskej futbalovej reprezentácie pred poslednými dvoma prípravnými zápasmi v tomto roku s Poľskom a s Gibraltárom sa trénerovi Jánovi Kozákovi hlásilo 19 hráčov.

Z pôvodnej nominácie na Poľsko však musel pristúpiť už k trom zmenám - za zraneného brankára Jána Muchu povolal Tomáša Košického, k dispozícii nebudú ani krídelník Vladimír Weiss a útočník Martin Jakubko.

"K dispozícii nebudú traja hráči. Mucha má svalové problémy a nie je v poriadku, Weiss má tiež svalové zranenie. Ďalším je Jakubko, ktorý síce odohral víťazný zápas za Perm v ruskej lige proti Machačkale, ale hral pod injekciami. Má problémy s platničkou a slabinami," povedal Kozák.

"Radi by sme odohrali dobrý zápas, preto som nominoval to najlepšie, čo momentálne na Slovensku je. Zasa však nastala situácia, že traja hráči nie sú k dispozícii a ja dúfam, že sa tento zoznam nerozšíri. Poliaci sú naši susedia, verím, že sa s nimi chlapsky pobijeme o dobrý výsledok," dodal Kozák.

Proti Gibraltáru bude Slovákov poivnnosť veliť vyhrať, Kozák však volí opatrný slovník. "Dnes už každý vie hrať futbal. Pre súpera to bude prvý medzištátny zápas, my sa musíme učiť hrať aj takéto zápasy. V minulosti sme veľakrát práve s relatívne slabšími súpermi boli neúspešní."

Nominácia na zápas s Poľskom:

(15. 11. o 20.45 h vo Vroclave)

Brankári: Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Tomáš Košický (Novara Calcio)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Marián Čišovský (FC Viktoria Plzeň), Dušan Švento (FC Red Bull Salzburg), Kornel Saláta (FC Tom Tomsk)

Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (FC Janov), Tomáš Kóňa (FK Senica), Marek Hamšík (SSC Neapol), Miroslav Stoch (PAOK Solún), Róbert Mak (1. FC Norimberg)

Útočníci: Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň), Adam Nemec (1. FC Union Berlín), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň), Stanislav Šesták (Bursaspor)

S Gibraltárom hráme 19. novembra o 19.30 SEČ v Algarve.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Z kádra vypadol aj Jakubko, Kozák nominoval to najlepšie, čo je