XFN Submission only 2 ukázalo krásu aj potenciál domáceho grapplingu

(Zdroj: XFN)
19. máj 2021 o 15:17 (aktualizované 19. máj 2021 o 15:31)

Boj na zemi je v domácich podmienkach na vzostupe.

BREZNO. V sobotu pätnásteho mája sa v centrále Double Red uskutočnilo druhé pokračovanie grapplingového projektu pod hlavičkou domácej organizácie XFN s podtitulom SUBMISSION ONLY.

Ako už sám názov napovedá, pravidlá podujatia boli jasné, a to, že o víťazovi rozhodne len úspešne nasadená technika, po ktorej sa jeho súper vzdá.

V prípade, ak nebol ani jeden z bojovníkov schopný ukončiť súpera v stanovenom čase, nasledovalo predĺženie. Presne takto skončil aj hlavný predzápas večera v podaní Dávida Kedžucha a Jakuba Dohnala.
V prípade, ak nebol ani jeden z bojovníkov schopný ukončiť súpera v stanovenom čase, nasledovalo predĺženie. Presne takto skončil aj hlavný predzápas večera v podaní Dávida Kedžucha a Jakuba Dohnala.

V rámci zápasovej karty sme boli svedkami dovedna štyridsaťpäť zápasníkov zo Slovenska, Česka a Poľska v 23 súbojoch.

Počas duelov, z ktorých niektoré trvali aj osem minút, diváci videli svižné výmeny a veľkú variáciu techník, teda vysokú úroveň boja na zemi. 

Krásy grapplingu predviedli elitné mená českej a slovenskej scény ako Jan Stach, Jakub Dohnal či Richard Husenica. Okrem nich sa na galavečeri predstavili nádejní talentovaní bojovníci alebo domáci veteráni zmiešaných bojových umení ako Ján Hudák alebo Dávid Kedžuch.

V hlavnom predzápase večera medzi Dohnalom a Kedžuchom, napokon zvíťazil v predĺžení na rýchlejší únik zo submisie český zápasník.

Rovnako na rozstrel skončil aj hlavný zápas večera medzi Stachom a Rafalom Rarjaszewski, kde po dominancii Poliaka v základnej dobe, otočil duel v predĺžení do víťazného konca "domáci" bojovník na škrtenie.

Práve vďaka nim si cestu k prenosu cez platformu Youtube našlo nakoniec 15 000 sledujúcich, čo len potvrdilo, že grappling má na domácom poli bojových športov budúcnosť.

Organizácia XFN najbližšie pripravuje projekt YOUNGBLOOD STAND UP LEAGUE, cez ktorý bude chcieť tentokrát 26. júna podporiť thajský a klasický box.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»XFN Submission only 2 ukázalo krásu aj potenciál domáceho grapplingu