Winnipeg sa vrátil do NHL jasnou prehrou s Montrealom

Hráči Edmontonu zdolali doma Pittsburgh.
Hráči Edmontonu zdolali doma Pittsburgh. (Autor: SITA/AP)
SITA|10. okt 2011 o 07:21

Hokejistom Winnipegu nevyšiel prvý zápas v novej sezóne, keď prehrali doma s Montrealom 1:5.

NEW YORK. Ani jeden slovenský hokejista sa nepredstavil v nedeľňajšom dvojzápasovom programe nového ročníka zámorskej NHL. V obnovenej premiére účinkovania v najprestížnejšej klubovej hokejovej súťaži prehral na domácom ľade Winnipeg (klub Atlanta Thrashers sa presťahoval do Kanady) s Montrealom hladko 1:5.

Hrdinom stretnutia sa stal český útočník Tomáš Plekanec, ktorý strelil jeden gól a k tomu aj dvakrát asistoval. Peter Budaj nedostal v drese Canadiens príležitosť, v bránke Montrealu stál Carey Price. Vo Winnipegu sa hral prvý zápas NHL po pätnástich rokoch.

Pred stretnutím sa uskutočnil ceremoniál, pri ktorom predstavili celý tím. Súčasťou slávnosti bola aj spomienka na Ricka Rypiena, ktorý mal nastupovať za Winnipeg po príchode z Vancouveru. Symbolické buly medzi Andrewa Ladda a Briana Giontu hodila Rypienova matka.

Ľudia tlieskali aj po prehre

"Súper mal veľmi veľa miesta najmä v strednom pásme. Prvé dva góly sme dostali po našich chybách," povedal po zápase tréner Jets Claude Noel. Aj napriek nepriaznivému výsledku odchádzali domáci po stretnutí do šatní za veľkého aplauzu publika.

"Bolo to niečo neuveriteľné. Keď sme prehrávali v Barrie, kde som hral za juniorský tím, tak ľudia odchádzali už po dvoch tretinách. Počuť potlesk pri prehre je veľmi príjemné, cítite, že fanúšikovia stoja za vami," povedal útočník Jets Mark Scheifele, ktorý odohral prvý zápas v NHL.

Víťaza druhého nedeľňajšieho zápasu Edmonton - Pittsburgh stanovili až samostatné nájazdy. V nich mali viac šťastia domáci "olejári", v rozstrele sa presadil a definitívne rozhodol o osude stretnutia ďalší český útočník Aleš Hemský. Penguins prehrali až v treťom súboji počas tripu v Kanade.

Oporou domácich bol brankár Devan Dubnyk, ktorý zlikvidoval 33 striel a uspel aj v penaltovom rozstrele. Skvelý výkon predviedol Brent Johnson na opačnej strane, v riadnom hracom čase ho prekonal až v 56. min Ryan Nugent-Hopkins, ktorý skóroval hneď vo svojej premiére v NHL. "Bolo to skvelé. S pribúdajúcim časom som sa cítil lepšie a lepšie. Pri góle to bolo veľké vzrušenie. Ešte lepší pocit mám z dôležitého víťazstva," povedal po zápase Nugent-Hopkins, jednotka tohtoročného draftu.

výsledky:

Winnipeg - Montreal 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Góly: 43. Antropov (M. Stuart, Burmistrov) - 4. Cammalleri, 35. Plekanec (Moen, Y. Weber), 45. Y. Weber (Plekanec, Desharnais), 51. Moen (Plekanec), 53. Pacioretty (Gorges)

Vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 31:22, brankári: Pavelec - Price. Diváci: 15 004.

Edmonton - Pittsburgh 2:1 po sam. nájazdoch (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 56. Nugent-Hopkins (Hall, Hemský), rozhodujúci sam. nájazd Hemský - 4. Letang (Sullivan, Kennedy)

Vylúčení: 8:6 na 2 min, navyše: R. Smyth (EDM) 5+DKZ za faul lakťom, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 35:34, brankári: Dubnyk - B. Johnson. Diváci: 16 839.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Winnipeg sa vrátil do NHL jasnou prehrou s Montrealom