Weiss zhodnotí kvalifikáciu do troch až štyroch dní

Vladimír Weiss
Vladimír Weiss (Autor: SITA)
SITA|12. okt 2011 o 10:40

Tréner reprezentácii si chce nechať pár dní na vydýchnutie, aby zhodnotil neúspešnú kvalifikáciu na Euro.

SKOPJE. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. sa po utorkovom záverčnom zápase svojich zverencov v rámci kvalifikácie o postup na ME 2012 nenechal prehovoriť na ucelené zhodnotenie neúspešnej snahy jeho zverencov získať miestenku na budúcoročný turnaj do Poľska a na Ukrajinu.

Štyridsaťsedemročný Bratislavčan v Skopje po remíze s domácimi Macedóncami (1:1) prisľúbil, že komplexnú analýzu predstaví novinárom a verejnosti v horizonte troch až štyroch dní, keď "čistá hlava bude prevládať nad emóciami".

Niečo však naznačil už v Skopje: "Kvalifikáciu sme si prehrali v dvojzápase s Arménskom. Bol to súper, ktorý až do konca bojoval o baráž a ukázal veľmi kvalitný futbal. Poučenie je, že aj s tretím či štvrtým mužstvom v tabuľke musíte odohrať dobré zápasy. S favoritmi sme totiž uhrali prijateľné výsledky. Všetky faktory zhodnotím neskôr, no najväčším problémom našej reprezentácie je to, že jej členovia pravidelne nehrávajú. Rusi a Íri sú na tom lepšie a ich národné mužstvá sú niekde inde."

Hamšík: Treba nájsť aj pozitívne veci

Hlavnou príčinou neúspechu slovenskej futbalovej reprezentácie je podľa jej kapitána Mareka Hamšíka nepremieňanie gólových príležitostí. Zverenci trénera Vladimíra Weissa st. nezvládli ani záverečné vystúpenie v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy, keď v utorok remizovali v Skopje s domácimi Macedónčanmi 1:1.

Skóre duelu otvoril útočník FK Senica Juraj Piroska, ale o vyrovnanie sa postaral Nikolče Noveski. Celkovo dali Slováci v desiatich kvalifikačných zápasoch len sedem gólov.

"Túto kvalifikáciu sme nezvládli skôr, nie až v Macedónsku. Mali sme v nej však aj dobré zápasy a na nich treba stavať, teda na tých pozitívnych veciach. Naším najväčším problémom bolo, že sme nemali strelca. V minulom kvalifikačnom cykle ním bol Stano Šesták, na vlaňajších majstrovstvách sveta zase Robo Vittek. V tejto eliminácii sa nikto strelecky nechytil. Život však ide ďalej," zhodnotil účinkovanie SR v bojoch o postup na kontinentálny šampionát 24-ročný Banskobystričan.

Hlavný tréner Slovenska Vladimír Weiss st. dal v Skopje príležitosť viacerým hráčom, ktorí ju tradične nedostávali. V obrane nastúpili v stopérskej dvojici Ľubomír Michalík s Kornelom Salátom a v ofenzíve sa v dobrom svetle ukázal autor jediného slovenského gólu Juraj Piroska.

Už pred utorňajším duelom pri rieke Vardar však bolo jasné, že "weissvoci" nepostúpia na ME 2012 a nemali ani šancu na účinkovanie v baráži, v ktorej sa napokon predstavia z B-skupiny Íri.

"Tréner chcel vyskúšať nových hráčov, ktorí nedostávali toľko príležitostí, ale to je normálne. Viedli sme 1:0 a mali sme šance na poistenie náskoku, tam sa mohol ten zápas zlomiť, ale nepodarilo sa nám ich využiť. Potom sme inkasovali gól zo štandardnej situácie. V Skopje však už o nič nešlo. Bol to veľmi ťažký duel na náročnom teréne, všetkým sa hralo zle, zápas preto nemal vysokú úroveň. Mrzí ma, že sme sa s kvalifikáciou nerozlúčili víťazstvom, po ktoré sme do Macedónska prišli," uzavrel kapitán národného výberu SR.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Weiss zhodnotí kvalifikáciu do troch až štyroch dní