Weiss: Sme lepší ako Žilina

Miroslav Bukov|3. dec 2007 o 00:00

Väčšina čakala zimu, v nej úporný boj na blate a výsledne futbalovú nudu. Nedočkali sa. Petržalka s Nitrou hrali bez zábran a desaťbodový rozdiel medzi nimi nebolo cítiť. Prvoradá vec – obe mužstvá mali chuť do hry. V poslednom zápase sezóny chceli vydať

zo seba maximum. Hra bola miestami zbytočne tvrdá a hlavný rozhodca Havrilla často benevolentný. Alebo radšej nevidiaci.

Petržalka sa udržala v tesnom závese za vedúcou Žilinou, čo signalizuje, že jarný boj o majstrovský titul medzi nimi bude poriadne napínavý. Tréner Artmedie Vladimír Weiss včera poslal odkaz na sever Slovenska: „Dnes máme lepšie mužstvo ako Žilina. Nezvládli sme vzájomné zápasy s ňou. To je fakt, ktorý ma mrzí. V tabuľke sme druhí, s čím nie som spokojný. Naším cieľom je však titul.“

Zdôraznil, že počas jesene sa musel zaobísť bez viacerých zranených hráčov. Najviac mu chýbal kanonier Oravec či ofenzívny Mikulič. „Toto mužstvo je vývojaschopné. Verím, že sa bude zlepšovať. Máme skúse­ných hráčov, ktorí už niečo dokázali. Urobíme všetko pre to, aby sme si titul zaslúžili,“ želá si petržalský kouč.

Ani Pavel Hapal z Nitry nemá dôvod byť nespokojný s umiestením svojho tímu. Dnes večer po dohrávke Dubnica – Trnava bude známe, či Nitre prezimuje na treťom alebo štvrtom mieste.

„So Žilinou i Artmediou sme absolvovali vyrovnané zápasy, v ktorých sme neprehrali o viac ako gól. S obrannou činnosťou som spokojný, pridať by sme mali vpredu. V kádri je však sedem nováčikov oproti vlaňaj­šku, takže zázraky tak rýchlo čakať nemôžeme,“ mieni Hapal.

Nitre chýbajú väčšie skúsenosti. Keby ich mal viac napríklad 21-ročný Ondrej Čurgali, určite by nezakončoval nádejné sólo na brankára Kamenára nezmyslenou strelou ešte spoza šestnástky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Weiss: Sme lepší ako Žilina