Weiss: Odmeny za svetový šampionát si všetci zaslúžili

Vladimír Weiss
Vladimír Weiss (Autor: SITA)
Ladislav Harsányi|21. mar 2011 o 17:22

Tréner reprezentácie Vladimír Weiss obhajuje rozdelenie odmien za majstrovstvá sveta vo futbale.

Agentúrnu správu sme o 19.25 nahradili autorským článkom SME.

SENEC. „Ľudia pracovali vo dne v noci. Odmeny si všetci zaslúžili. Nikto nič neukradol,“ postavil sa tréner reprezentácie Vladimír Weiss na obhajobu rozdelenia financií pre hráčov a realizačný tím za MS 2010.

„Ja som si tie peniaze zaslúžil, rovnako ako všetci hráči. Každý si ich zaslúžil, kto bol na tej listine. Je ľahké niekoho očierniť, ale netreba splietať dohromady jablká s hruškami. Treba sa naučiť počítať.“ Podľa neho financie i názory na ne boli v médiách prezentované jednostranne.

Svoje počty rozmenil na „drobné“: „Hráči mali za postup na MS 40 percent z čistého zisku. Potom to bolo štartovné a prémie za postup zo skupiny. Nikto nemohol chcieť od hráčov a realizačného tímu, aby šli zadarmo na MS.“

Z balíka FIFA sa rozdelilo až 77 percent prostriedkov a vyplatenú sumu nespochybňuje ani Weiss. „Ja si musím chrániť svojich ľudí. Oni si zaslúžia úctu aj uznanie, ale ponižovanie nie. Oni sa podieľali na úspechu a urobili preň veľa. Bodaj by sme sa tešili z podobného úspechu už tento rok. Ale vážme si aj to, čo bolo,“ povedal.

„Odmeny som rozdeľoval ja, na odsúhlasenie výkonnému výboru. Každá koruna, každý dolár či euro bolo odsúhlasené, nikto nič neukradol a všetko bolo tak, ako malo byť,“ uzavrel Weiss.

Okrem schválenia 40­-percentných odmien výkonným výborom za postup na MS však neexistuje na SFZ žiadny písomný dokument o postupe pri prerozdeľovaní ďalších financií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Weiss: Odmeny za svetový šampionát si všetci zaslúžili