Weiss dostal pokutu a posledné varovanie

Vladimír Weiss st.
Vladimír Weiss st. (Autor: SITA)
Ladislav Harsányi|13. okt 2011 o 16:15

Vedenie futbalového zväzu potrestalo trénera reprezentácie Vladimíra Weissa za neadekvátne reakcie a vulgárny útok na novinára po zápase s Ruskom.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 19.23

BRATISLAVA. Tréner futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss opúšťal miestnosť pre tlačovky po zápase s Ruskom slovami: „Mám zmluvu na dva roky, ešte sa so mnou natrápiš ty k...“

Slová adresoval novinárovi, ktorý sa ho spýtal, či zápas v Macedónsku bude jeho posledným v reprezentácii.

„Tréner Weiss zareagoval na legitímnu otázku neadekvátne a neprofesionálne a pri odchode vulgárnym spôsobom urazil redaktora. Svojím správaním dehonestoval reprezentáciu Slovenska, SFZ i pozíciu reprezentačného trénera,“ odznelo v stanovisku futbalového zväzu podpísaným jeho prezidentom Jánom Kováčikom.

Porušil zmluvu

Tréner svojím správaním porušil aj niektoré body zmluvy o profesionálnej trénerskej činnosti (tréner je povinný dodržiavať ustanovenie noriem Slovenského futbalového zväzu, je povinný vystupovať na verejnosti a v médiách v súlade so záujmami zväzu) i Stanovy SFZ.

„Keďže išlo o opakované zlyhanie v komunikácii s médiami, dôrazne upozorňuje Vladimíra Weissa, že ide o posledné varovanie a v budúcnosti takéto správanie nebude tolerovať,“ píše sa v stanovisku SFZ podpísanom prezidentom Kováčikom. Trénerovi dalii pokutu desaťtisíc eur.

Urážal aj na majstrovstvách sveta

Weiss aj počas majstrovstiev sveta v JAR nevhodne reagoval na novinársku otázku, ktorá sa týkala jeho prípadných trénerských chýb v zápase proti Paraguaju. Vtedy nazval redaktorov buzerantmi, pričom pridal aj vulgárny prívlastok.

Za svoje správanie sa neospravedlnil. Často reaguje neadekvátne aj na otázky novinárov prostredníctvom telefónu.

Weiss sa k extempore s novinárom, ktoré sa udialo po kvalifikačnom zápase s Ruskom, zatiaľ nevyjadril.

Na esemeskovú otázku SME týkajúcu sa pokuty od futbalového zväzu reagoval tréner Weiss takto: „Vyjadrím sa v piatok.“

Futbalový zväz na dnešné popoludnie zvolal s reprezentačným trénerom tlačovú besedu.

Weissova reakcia smerom k redaktorovi futbalportal.net

ico

Zväz platí Weissovi tisíce

Reprezentačný tréner získa od SFZ ročne okolo 450­tisíc eur.

BRATISLAVA. Slovenský reprezentačný tréner má kráľovský plat. Podľa informacií týždenníka Trend má Weiss mesačný plat vyše 34­tisíc eur. Ďalších päťtisíc dostane za každý zápas kvalifikácie, za prípravný tritisíc.

Či je to pravda, tréner neprezradil. Na otázku o výške zmluvy so SFZ reagoval podráždene. „Sme v Brazílii alebo v Argentíne, aby sme o tom hovorili?“ cituje Weissa Trend. „Dajte si na môj účet sto strikov a zapite to vodkou,“ dodal a odkázal na futbalový zväz.

Ten sa však k výške platu trénera nemôže vyjadrovať.

Zmluvu so Slovenským futbalovým zväzom má platnú do roku 2014. Podpísal ju ešte s predchadzajúcim prezidentom Františkom Laurincom. Ak by chcel zväz ukončiť spoluprácu s trénerom, musel by mu vyplácať do konca trvania zmluvy vysoké odmeny.

Na porovnanie tréner Anglicka má ročný príjem 8,8 milióna eur. Carlos Dunga pri tíme Brazílie vlani zarábal približne 800­tisíc eur.

sb

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Weiss dostal pokutu a posledné varovanie