Webb z terča kritiky vzorom pre kolegov

SITA|13. jún 2008 o 13:45

VIEDEŇ 13. júna (SITA, AP) - Európska futbalová únia (UEFA) zatiaľ neochvejne stojí za verdiktmi svojich rozhodcov na prebiehajúcom európskom šampionáte v Rakúsku a Švajčiarsku. Nič na tom nezmenil ani ...

VIEDEŇ 13. júna (SITA, AP) - Európska futbalová únia (UEFA) zatiaľ neochvejne stojí za verdiktmi svojich rozhodcov na prebiehajúcom európskom šampionáte v Rakúsku a Švajčiarsku. Nič na tom nezmenil ani diskutabilný záver štvrtkového zápasu B-skupiny Rakúsko - Poľsko, v ktorom nariadil anglický arbiter Howard Webb prísnu jedenástku po tom, ako poľský stredopoliar Mariusz Lewandowski pri súboji o priestor v šestnástke pridržal za dres Sebastiana Prödla. Rakúsky nestor turnaja Ivica Vastič ponúknutú šancu využil a vyrovnal stav zápasu na 1:1, čím v podstate zlikvidoval šance súpera na postup do štvrťfinále. Situácia pri rozohrávaní rakúskeho priameho kopu vyvolala pochopiteľne nevôľu na poľskej strane, tréner Leo Beenhakker a jeho zverenci poukázali najmä na fakt, že Webb dovtedy porovnateľne nečisté súboje pred bránami ponechával bez povšimnutia. "Videli ste, že rozhodca nechal rozohrávať štandardnú situáciu dvakrát. V šestnástke hráči navzájom zápasili a keďže tomuto problému čelil počas zápasu viackrát, rozhodol sa konať. Určite to bolo v súlade s pravidlami, o tom niet pochýb," poskytol pohľad UEFA jej hovorca William Gaillard a dodal, že rozhodca "možno považoval tento priestupok za vážnejší ako predchádzajúce."

Zároveň naznačil, že Webbov kurz by mali nasledovať aj jeho kolegovia, ktorí v predchádzajúcich 11 zápasoch ignorovali nečisté súboje v šestnástkach pri rozohrávaní priamych a rohových kopov. Podľa Gaillarda teda niet dôvodu, prečo by britský rozhodca nemal na turnaji pokračovať.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Webb z terča kritiky vzorom pre kolegov